14 Октомври, 2019 12:54 17 117 15

Лъснаха тайните договори на участниците в "Маскираният певец"

  • тайна-
  • договор-
  • поверително-
  • маскираният певец-
  • участници-
  • мистерия

Ето как звездите се крият от близките си, за да участват в новото музикално шоу

Слуховете за железните мерки за сигурност и жестоките неустойки за всяка издънка на участниците в "Маскираният певец" по Нова телевизия се оказаха самата истина. "Уикенд" пише, че се е запознал с договорите, които е сключил всеки един от изпълнителите в забавното шоу.

Те се състоят от 9 страници клаузи за организацията на предаването, задълженията и отговорностите на двете страни, пространно са описани всички права и наказания в случай на издънка. Всеки изпълнител получава по 1500 лв. хонорар за всеки един концерт, в който участва.

Конфиденциалността и анонимността на участниците в "Маскираният певец" са в самата основа на предаването. Те се съгласяват да бъдат под постоянна охрана, осигурена от изпълнителния продуцент, да бъдат сами в репетиционните зали и снимачното студио, като не се допуска присъствието на лични мениджъри, секретари, асистенти и роднини. За да се опази тайната на самоличността на всеки участник и от съображения за сигурност, всеки един от тях е съпровождан от координатор и охранители, осигурени от продукцията. Изпълнителите са придружавани дори, когато ходят до тоалетната, пише в чл.9 от договора им. Абсолютно се забранява разговора на участниците с когото и да било от екипа. Единственият им контакт е чрез писане на бележки.

Според регламента на българската версия на "King of Mask Singer" 16 известни българи ще живеят скрити зад маски в продължение на 3 месеца. Уникални костюми на животни, растения, митични същества и приказни герои, създадени от стилистката Кремена Халваджиян, скриват самоличността на участниците при всяка тяхна изява на сцената. Нито екипът на шоуто, нито семействата на маскираните персонажи знаят за ролята им в шоуто. 10 000 лв. неустойка грози всеки участник, разкрил дори неволно самоличността си.

За да се запази максимално пълна конфиденциалност, участниците имали само една репетиция преди ефир. Мерките за сигурност с цел запазването на тайната също били изключително строги. По време на всеки един лайф концерт участниците се помещавали в "Изолатора“, както го описват от екипа на шоуто. Там всеки от тях имал отделна гримьорна с различни удобства, а излизането от "Изолатора" ставало единствено с помощта на охрана. Водещите Димитър Рачков и Зуека репетирали репликите си без участниците, затова по време на концерт се налагало да импровизират повече от обичайното.

Според сключения договор, всеки изпълнител се задължава да е на разположение на Нова телевизия и да участва като гост и в други предавания на медията, свързани с "Маскираният певец", включително и в следващите сезони на шоуто, както и в други предавания на Нова телевизия за 2 седмици от излъчването на последния епизод на предаването. Участниците декларират и гарантират с подписа си, че докато не приключат снимките на "Маскираният певец" няма да поемат други ангажименти, които да попречат на участието им.

В случай, че изпълнителят не се яви навреме за репетиции или снимачен ден, без да е налице уважителна причина, той дължи неустойка от 10 лева за всяка минута закъснение. Същата глоба важи и при напускане на репетиции или снимки по-рано от предвиденото. За неявяване на репетиции участниците се наказват с 1000 лв., а за отсъствие от снимки олекват с 5000 лв. Продуцентите на продукцията са се застраховали и при употреба на алкохол или наркотици. Ако участник се появи в зашеметено състояние, наказанието му е 1000 лв., а ако неадекватният му вид провали снимачен ден, глобата е 5 хилядарки.

Първият отпаднал в надпреварата – Паунът Иван Звездев призна, че е излъгал семейството си, че отива да готви за самият Бойко Борисов. Коконата Джулиана Гани, която изненада зрителите с признанието, че е бременна в седмия месец, лъгала мъжа си, че в събота вечер ходи на козметични процедури. Третият отпаднал – Рицарят Димо Алексиев също с мъка опазил тайната и с риск да развали отношенията си с жена си Анжела, изведнъж станал много потаен. Актьорът Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо, бе четвъртият свалил маската си на Звездата. За него не било кой знае колко трудно да заблуждава близките си за отсъствията си в съботните вечери, тъй като често бил ангажиран до късно с партита през уикенда.

Първоначално идеята на продуцента Маги Халваджиян била под маските да се крият само професионални изпълнители. Разговорите на дългокосия арменец с някои от най-утвърдените имена в музикалния бранш обаче ударили на камък. Орлин Горанов, Мариана Попова и Дани Милев отказали да участват по различни причини. На един парите му се сторили твърде малко, друг вече имал поети ангажименти, които не можел да откаже заради предаването.

Затова Халваджиян бил принуден да разшири списъка с евентуалните изпълнители и вкарал не толкова гласовити, но пък артистични участници. Заради тежките костюми и невъзможността маскираните да пеят под тях, някои от изпълненията били записвани предварително в студио. Така някои от най-фалшивите тонове били обработвани и по време на ефир звучали безупречно. Маскираните участници пеели с естествените си гласове, но имали правото да ги преправят така, както пожелаят.

Най-проблемен за изработване се оказал костюмът на един от най-интересните и обсъждани персонажи - Гарванът. В процеса на създаването му се наложила цялостна промяна в конструкцията му. Певицата под него била доста крехка, а той тежал 30 кг. Именно костюмът на мистериозния Гарван, под който според мнозина се крие певицата Михаела Маринова, е най-харесван от зрителите на забавното шоу.

Любимият образ на дизайнерката на костюмите Кремена обаче бил този на Розата заради слабостта ѝ към бодливите цветя. Освен че тя е любимото ѝ цвете, розата присъства в много други аспекти в нейния живот – в интериора на дома ѝ, под формата на татуировка, в ежедневната ѝ работа като дизайнер. Сред най-абсурдните предположения за изпълнителите, които се крият под маските, бе това, че един от тях е самият Маги Халваджиян.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кажете ми

    22 3 Отговор
    Факти и нова едно и също ли е? И факти ли е на Пеевски? Аман значи
  • 2 Ники

    68 11 Отговор
    Не съм от хейтърите ... обаче това е яка тъпотия ... идеята може да не е лоша ... ама при нас и с тези персонажи .... едни и същи водещи .. и участници ... 10 години ... е мерси ...

    Коментиран от #5

  • 3 Начо

    47 13 Отговор
    Еб*ти и тъпото предаване. Не съм го засичал но случи ли се сменям канала със скоростта на светлината !
  • 4 Буко Баламата

    30 3 Отговор
    Много ни беше важно да го знаем това.
  • 5 Ники бабата...

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Въй нимой така бабо, разочароваш ни...!
  • 6 Име

    35 5 Отговор
    Гласове, брадъри, маски и прочие предавания...със стари курви нов бардак не се прави.
  • 7 Зрител

    33 6 Отговор
    Абе , тези от НОВА телевизия защо продължават да дълбаят дъното с поредната пошлост ?
  • 8 Гост

    30 6 Отговор
    Нова тв пропадна с поредното пошло и задръстено предаване. Закопчаха се като къртица в тъпнята на смотани реалити , сутрешни кафета и турски и индийски сериалче. Направо да я закриват .
  • 9 Гост

    19 10 Отговор
    Кремянка- армянка- фризьорка сельска е много жалка с нейните евтини костюми на фона на Американското предаване! Армянка- Кремянка е една проста фризьорка и шивачка и колкото и да се пъне не може дори да се доближи дрипавите си костюми до оригинала... а пишман водещите дори няма да ги коментирам- Галла- Застояла- Загоряла, дебелакат Герасим, който вече няма къде да се изявява, впрегатната кобила и педофилка Мария Илиева, а името на 4-я журиращ дори не си го спомям в момента. Поредната жалка Армянска халтура.
  • 10 Кукуригу

    21 5 Отговор
    Поредната претоплена вкиснала арменска манджа с поредната заявка за най-тъп формат по Домуз ТВ!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Хой

    7 1 Отговор
    Ужас и безумие
    на неграмотния и тъп Българин това ПРЕДАВАНЕ му е екстра
    ЕВАЛА,МАШААЛА,ГЮЗЕЛИМ .......
  • 15 lily of the valley

    0 0 Отговор
    Прекрасни са костюмите, моля уважавайте труда на българите и таланта на певците, аз мисля че розата е Лили Иванова Class of her own