4 525 5

Рецепта на деня: Пилешки сърца с 3 вида лук

Перфектното мезе за бира

Рецепта на деня: Пилешки сърца с 3 вида лук
Снимка: Shutterstock

От пилешките дреболийки се приготвят едни от най-обичаните и вкусни мезета за бира. Ето една лесна рецепта, подходяща за случаите, когато трябва да сготвите набързо.

Необходими продукти:

1 кг пилешки сърца

2 бр. кромид лук

1 бр. праз лук

1/2 вр. пресен лук

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

2 с.л. масло

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете сърцата да се варят заедно с една глава лук, нарязана на едро. Варете в тенджера под налягане 15 минути или в обикновена тенджера до омекване.

В друга тенджерка загрейте олио и в него задушете другата глава лук, нарязана на ситно. Прибавете сварените сърца, овкусете със сол и пипер.

След 10-тина минути добавете 1 с.л. масло и праза, също наситнен. Гответе до омекване на лука.

Накрая прибавете останалото масло и наситнения пресен лук, гответе още 2-3 минути и свалете от котлона.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Анонимен

    5 10 Отговор
    Що не кръстихте рецептата "ГМО карантия в купчинка лук"? Предлагам на отговорния за кулинарната рубрика да избира рецепти, подходящи и за деца, а не само за плюскалници, търсещи с какво да мезят.
  • 2 радко

    3 3 Отговор
    Анонимен, ето и предложение за детско "Задушена на пара спирулина, в канапе от чия и лайм дресинг." Добре ли е?
  • 3 Франкенщайн...!

    1 1 Отговор
    Субпродуктите нещо ми пречат, а ги харесвам...! Това, е сериозно...!
  • 4 Бай Генчо

    1 1 Отговор
    Пилешки сърца в тенджера под налягане вие май нещо майтап си правите с хората
  • 5 Бат Венко

    0 0 Отговор
    А ва бай Геньо, уйо увяхнал... Що коментирваш неща, дет не си виждал... Сурови сърца на жуво виждАл ли си изобщо? А? А?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.