15 Октомври, 2019 16:45 18 506 14

Ето как да сварим картофите само за 5 минути!

  • трик-
  • помощ-
  • картофи-
  • варени-
  • сварим-
  • бързо-
  • готвене-
  • рецепти

Този лесен трик помага да сварим много бързо картофите

Ето как да сварим картофите само за 5 минути! - 1
Снимка: Shutterstock

Искате бързо да приготвите и да хапнете сварени картофи, но просто не ви се чака дългото време, за което те са варят? За този лесен трик за бързо сварени картофи ще ни трябват, разбира се, само картофи, малък лист хартия и микровълнова фурна, която ще свърши цялата основна работа.

Първо, картофите трябва да са измити добре с вода, като същевременно се изтъркат кожите им с твърда гъба, която ще отстрани всички замърсявания и кълнове.

След това трябва да „надупчите“ всеки картоф на няколко места с вилица.

След това просто увийте всеки картоф с хартия, но обърнете внимание, че можете да използвате само обикновени бели листове, без никакви снимки и надписи.

„Защо? Мисля, че няма да е трудно да се предположи, че цялата цветна „химия“ от рисунките след „готвене“ ще остане върху картофа и е крайно нежелателно да се ядат такива „добавки“, категорична е жената, споделила този прост трик с jenata.blitz.bg.

Поставете получените бели топчета в микровълновата за 5 минути и включете на максимална мощност – най-добре е да е 800 вата.

След време внимателно извадете и сложете картофите в чиния. Проверете степента на готовност с вилица - картофите трябва да са много меки, ако не е възможно да се пробият, то ги увийте отново с хартия и оставете да прекарат още няколко минути в микровълновата.

Това е всичко!

Сега имате за хапване вкусен картоф, който по нищо не се различава от този, който се вари на котлона в продължение на поне 20 минути.

Между другото това кулинарно произведение, прилича леко по вкус и на печен картоф, но е много по-вкусно от готвенето в тиган с олио картоф.

Този метод е много добър, тъй като „готвенето“ не изисква нито печка, нито специални подправки, така че можете да готвите картофи по този начин дори в офиса. Все пак, ако решите, може да добавите различни подправки към картофите по свой вкус.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ути

    12 6 Отговор
    Сигурно е така, но няма да пробвам. Веднъж пробвах да сваря яйце. Ужас!
  • 2 цербер

    15 5 Отговор
    ... но просто не ви се чака дългото време, за което те са варят? СЕ ВАРЯТ,А НЕ СА ВАРЯТ,БРЕ АЛООУ! НЕЩО МАЙ,А?!
  • 3 Хахаха

    16 5 Отговор
    Хартията формат А4 ли да бъде или може и от тоалетната?

    Коментиран от #6

  • 4 Шеф Нинова

    26 5 Отговор
    А ТИКВА за 1 сек., как да сготвим ? За един приятел от Банкя питам !
  • 5 Лена

    21 9 Отговор
    Не разбрахте ли, че в микровълновата се унищожават витамини,минерали и всички полезни за организма вещества, като в месото са 70% , в зеленчуците до 90% са унищожени . Питайте учител по физика , който го обяснява на учениците си в предавания материал!!!
  • 6 Чичо Тони

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    От тоалетната след няколко часа :)
  • 7 Рошко

    7 2 Отговор
    Аз като варих картофи моме, ти още си играеше на пясъчника
  • 8 Фейсбук

    4 1 Отговор
    Да правилно, но яйце и картоф, предварително се пробиват, за да не пръснат в тази печка...! Съдовете, хартиите, мощността - важни неща..! Сложих веднъж неподходящ съд, огън, искри, та се изплаших..!
  • 9 Алабала

    7 3 Отговор
    Изобщо не е необходимо да ги увивате в хартия, това са пълни глупости! Обелете ги, нарежете ги, сипете лъжичка олио, в стъклена купа и ги похлупете с чиния. Пуснете на максимум за 5 мин, разбъркайте и още 5 мин и стават фантазия!
  • 10 Педант

    5 1 Отговор
    Микровълновите печки изобщо не е желателно да се използват за готвене, защото микровълните разкъсват молекулите на хранителните вещества и се образуват особено опасните свободни радикали, които имат "прекрасното" свойство да предизвикват ракови заболявания (тъкмо заради неутрализирането на тези радикали се използват толкова модерните напоследък антиоксиданти). Доста висока цена за по-бързото готвене, не мислите ли? Позната на моето семейство ни подари такава печка, но я ползваме основно за бързо подгряване на храни и чат-пат за приготвяне на пуканки. Във всички останали случаи традиционното готвене върху нагрята плоча или във фурна с инфрачервен излъчвател (в една или друга технологична форма така се е готвило през цялата човешка история) е незаменимо от здравна гледна точка. (Същото, впрочем, важи и за традиционната лампа с нажежаема жичка, съпоставена с разните нови източници на светлина - LED, газоразрядни, луминесцентни и др.)

    Коментиран от #12

  • 11 Ммм

    1 0 Отговор
    Може и тоалетна хартия втора употребс.Ммм
  • 12 Грую

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Педант":

    При затоплянето ефекта не е ли абсолютно същия педантче? На такива като теб има казват: евтини на брашното, скъпи на триците...
  • 13 Баш майстора

    0 0 Отговор
    Печете ги без хартия ,после ги потапяте да изтинат във вода така за 6 -7 минути имате ястие бързо приготвено и без излишни движения както ни показват в статията ,иначе микровълновата е много подходяща за печене и на слънчоглед ,за готвене изобщо не става.
  • 14 Свой

    0 0 Отговор
    Това не са варени, а си точно печени. Аз преди да имам котлон и фурна (обикновена, не микровълнова) ги варях на яйцевар на по 2 пъти с максимално количество вода. Така си направих руска салата за нова година. Не ставаше бързо, но пък ги правих само с миене. Ако са обелени и понарязани би станало и поне 2 пъти по-бързо.

    ПП:
    Много ми е любипитно кой нормален човек ще си носи картофи в офис за да си ги мие и вари! :) Това офис ли е или кухня? И какво, ще помъкнеш подправки, белачка, нощ и какво ли не още с теб? Смях.