16 Октомври, 2019 05:38 2 637 6

Мийте лицето си два пъти на ден

  • лице-
  • вода-
  • свежа кожа-
  • здраве-
  • козметика за лице-
  • измиване-
  • красота-
  • съвети-
  • експерти

Експерт твърди, че да мием кожата на лицето си само веднъж на ден не е достатъчно, но...

Мийте лицето си два пъти на ден - 1
Снимки: shutterstock

Човек трябва да мие лицето си 2 пъти на ден - нито повече, нито по-малко. Това препоръчва британски козметичнен хирург, специалист по дерматология.

Д-р Пол Бануел обяснява какви са причините за това в свое интервю за вестник Mirror.

За да се предотврати появата на пъпки и черни точки, всеки ден от лицето трябва да бъдат отстранявани гримът, кожната мазнина, потта и замърсяванията, натрупани през деня.

Според експертът обаче, честото миене на лицето също не води до нищо добро за кожата, защото тя губи своя защитен слой и е по-податлива към обриви, раздразнения и възпаления.

В съвременния свят, в който властват суетата и липсата на време, много дерматолози препоръчват кожата да се почиства само преди лягане.

Д-р Бануел обаче, препоръчва да мием лицето си 2 пъти на ден.

Измиването с почистващо козметично средство действа като дренаж, който подпомага поддържането на здрава и свежа кожа, подчертава той.

Експертът съветва да се избягват продукти за стягане на кожата на спиртна основа, тъй като те изсушават лицето и премахват естествените липиди от нея. Такъв ефектът имат кърпичките за почистване на лице.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Д-р Бануел има "Много здраве ! " от ВиК организациите от цяла България! А във ваната колко пъти седмично, доФторе ? У GB -та водата да не е без пари ? Тука цената за литър чешмяна вода преминава 0,3 стотинки , и е като нивото на река Дунав - с " тенденция към покачване"/tendance de la haut/ ! Защото много от тръбите били напукани, грозни, социалистически, и живителната течност се губела в недрата на Земята. Само за сведение на водомайсторите: Знам в България селища, на които част от водоснабдителната мрежа е майсторена далеч- далеч у царско време / след четири-пет години ще честваме 100 -годишен, вековен, юбилй !!!/, преживяла няколко земетресения и ....НЕ Е МРЪДНАЛА ! Представяте ли си, не пропуща и капка вода, която да се зяносва/прахосва,отива в земните недра/ и си изпълнява предназначението !!!??? Вярно е, че комунистите искаха да вкарат питейна вода във всеки дом и хакаха под земята етернитови тръби. За 30 години капитализъм, колко километра " етернит " бе подменен? Кога ще се подменят най-проблемните участъци ? Кога българина ще може да се изплати на ВиК, когато огромна част от селищата ни, в които все още има живи хора, нямат и пречиствателни станции за отпадните води ??? " Някога, но не сега " пееше една сладка хубавица - мога да си позволя и 5 пъти да се мия дневно.... Сега като ме" опере" раз - майски дъжд, и дваж - есенен ......ми стига. Тя зимата я има 5 /пет/ месеца, я-не .......
  • 3 хоминид

    1 0 Отговор
    Аз така правя,мия си дупата след всяко акане. Но лицето си мия сутрин само. И кожата ми си е добре.
  • 4 Магарешко лице,акне, възраст...!

    2 1 Отговор
    Някой ако казва на,акне,, акане,, то няма кой знае каква разлика, но исках да кажа на мойта стара и провиснали кожа и вода не помага...!
  • 5 Бай Пердах

    1 0 Отговор
    Акне и акане са две различни неща.
  • 6 123

    0 0 Отговор
    С какво да го мием?