21 Октомври, 2019 19:15 4 079 3

Чарлз и Уилям делят власт и богатство на тайни срещи

  • принц уилям-
  • принц чарлз-
  • кралицата-
  • великобритания-
  • наследство-
  • власт-
  • богатство-
  • кралски задължения-
  • престолонаследници-
  • кралско семейство-
  • елизабет втора

И двамата се готвят за своя кралски миг

Чарлз и Уилям делят власт и богатство на тайни срещи - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Принц Уилям ускорява подготовката си да поеме задълженията на баща си принц Чарлз, пише в. "Дейли стар".
37-годишният херцог на Кеймбридж се подготвя да стане наследник на трона, когато Чарлз поеме властта от кралицата в качеството си на следващия крал на Великобритания.
Както се смята, Уилям автоматично ще наследи титлата на баща си както и "Херцогството Корнуол" на стойност над 1 милиард британски лири - мащабно портфолио от земи и недвижима собственост, което осигурява доходи на наследника на британската корона, когато настъпи съответният ден.
В миналото бе разкрито, че Уилям участва в тайни срещи в херцогството в рамките на подготовката си да наследи баща си.
Сега Daily Star Online разкри, че принцът е участвал в поредната подобна среща, неговата четвърта от началото на годината, като броят на въпросните срещи е по-голям от всякога.
Срещата е включена в официалния календар на Кралското семейство. Според календара Уилям е участвал в три подобни срещи през 2018 година и само в две през 2017 година.
Уилям, който в петък се завърна от кралска визита в Пакистан заедно с Кейт Мидълтън, е присъствал на поредната такава среща на 12 септември.

Срещите са посветени на въпросите, свързани с имуществото на Херцогството на Корноул, което Уил ще наследи, когато поеме ролята на баща си. Дневният ред на срещите се пази в тайна, като на обществото не се съобщава дори и най-малката подробност.
Херцогството включва около 134,000 акра земя в над 23 графства във Великобритания. Смята се, че имуществото се оценява на над 1 милиард британски лири.

Съобщава се, че то е донесло приходи на Чарлз през изминалата година в размер на 20.5 милиона британски лири. Той използвал парите за финансирането на свои дейности, както и за покриването на семейните разходи, включително и за Уилям и Кейт, Хари и Меган Маркъл.

Чарли Проктър, редактор на "Роял Сентрал" в миналото е разказвал пред Daily Star Online, че Уилям присъства на тези срещи.

"Точно, както Чарлз се готви да стане крал, Уилям се подготвя да стане принца на Уелс, да е готов за задълженията и отговорностите, които той ще трябва да поеме.

Например, Уилям наскоро напусна работата си като пилот на медицински хеликоптер, за да може да се посвети изцяло на кралските дела. С течение на времето неговото присъствие на срещите става все по-важно, което означава, че той все повече се отдава на кралските си задължения.

Точно както и неговият баща, херцогът на Уелс се подготвя да стане крал. Няма никакъв шанс големият син на Чарлз и Даяна да остане принц през следващите 60 години.

Ето защо той трябва да научи "как се дърпат юздите", защото времето му на трона може да дойде доста скоро, отколкото късно", казва той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 посерко

    3 2 Отговор
    Хем голяма тахба, хем всичко знаят журналята. Дати, пари, акри, срещи.
    То вече е е решено, срещи за наследство дръжки.
    Поредните простотии на журналя
  • 2 Бабето

    2 0 Отговор
    Както е тръгнало може и да ги надживеее
  • 3 Мими

    0 0 Отговор
    Дреме ми на цоцибоците!