Last news in Fakti

25 Юни, 2012 13:19 2 044 2

Висок полет за Elevation 2012

  • elevation 2012-
  • elevation-
  • cypress hill-
  • nneka-
  • parov stelar

Elevation 2012 закри второто си издание с тежък концерт на Cypress Hill. Както подобава за достоен завършек на тридневния фестивал, дългоочакваните гости от Лос Анджелис раздадоха най-добрите си парчета и фрийстайл умения на публиката. А тя, въпреки изтощението, показа, че е взела своето голямо шоу. На сцената на бившата военна база в Доброславци се чуха и някои от новите парчета на титулуваната като хардкор рап банда, създадена през 1986 година.

Именно Cypress Hill бяха основната атракция за много от меломаните, събрали се на старото военно летище. Музикалният фестивал се отличи с добра организация, апетитна програма и качествени концерти. Другата страна на монетата бе емоцията от страна на феновете. 

Nneka – приятната изненада

Най - прочувственият концерт на фестивала бе дело на Nneka. Гласовитата певица от нигерийско -  германски произход сътвори трогателно представяне с великолепни ангажименти и дълбоки послания за мир, любов и братство. „Обичайте човека до себе си, както обичате самите себе си“, призова тя на няколко пъти. Във времена на войни и глад, на страх и омраза, Nneka дойде непринудено по тениска и джинси, за да разкаже как живеят хората в Нигерия и да призове от тази болка да се роди енергия към нещо по-добро. Изпълнението си певицата определи като „разсъбличане на личността“. Това собствено „разголване“ до суровата картина на живота й спечели бурни овации, които Nneka така и не успя да обере, поради изоставане в програмата.

Това стана заради падналия за кратко дъжд, забавил концертите с около половин час. Иначе на втория ден на фестивала изпълненията се редуваха като по конец.

Третият ден започна с българската група DER HUNDS, а след това се появи сензационната Walk Off The Earth. Прочули се с кавър на Gotye само на една китара, бандата лудна на сцената, а вокалистката им се закатери по скелето на сцената.

R&B звездата Ерика Баду изнесе стилно шоу с много импровизации. Подкрепяна от бек вокали и виртуозни музиканти, певицата се заиграваше непрекъснато с тълпата, сменяше текстовете и лежерно се поклащаше в танка на музиката, но на моменти малко се поувлече с фрийстайла си. Неделната хип хоп вечер допълни Шон Пол, който не спря за миг да подскача и рапира скорострелно.

Другият хедлайнер на феста, Fatboy Slim заби продължителен сет в събота, с който малко изненада част от тълпата, очакваща автентичните му парчета, както стана преди две години, когато британецът гастролира до морето.

Разочарованието дойде от DJ-сета на Groove Armada, който хвана публиката в момент на пълна еуфория след двучасовото шоу на Parov Stelar. Взривните електро суингъри вече са познати на родната публиката, но имаха какво да покажат – новия си албум The Princess.

Така Elevation 2012 приключи след 3 дни, 59 концерта, слънце и малко дъжд, незабравими емоции и много настроение. Публиката, взискателна  достатъчно след миналогодишния провал, определено може да е доволна. Точният брой на феновете ще стане ясен след дни, но със сигурност второто издание на фестивала е успех, който отваря вратите за още по-големи амбиции.

А пък й изглежда, че Elevation намери новия си дом –  сред пистите, хангарите и терените на авиобаза „Доброславци“. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 puhimir

    0 0 Отговор
    Невероятно шоу.....
  • 2 Ina

    0 0 Отговор
    Много добър фестивал. И организацията беше перфектна!