Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 16:53, обновена 24 Юни, 2022 12:43 82 508 57

Ето какво се случва с душата на мъртвите 3 дни след смъртта им

  • душа-
  • задгробен живот-
  • аура-
  • смърт-
  • константин коротков-
  • изследване-
  • ефект на кирлиан-
  • мъртвец

Руски професор разкрива своите констатации в нова книга

Ето какво се случва с душата на мъртвите 3 дни след смъртта им - 1
Снимки: shutterstock

Проф. Константин Коротков е изследвал състоянието смърт в продължение на десетилетия. В книгата си „Светлина след живота“ ученият описва резултатите от подробен анализ на момента на смъртта, когато сърцето спира, а душата напуска тялото.

Изводите руснакът прави след многогодишни изследвания на енергийната активност на човека в продължение на няколко дни след края.

Той е сред най-популярните в света специалисти на „Ефекта на Кирлиан“. Това е газоразрядно излъчване на тъканите на човешкия организъм, известно като аура, свидетелстващо за съществуването на по-фини енергийни тела, пише в. "Труд".

Физикът доказва, че с помощта на кирлиановата фотография е възможно да се определи дали човекът е починал от естествена или насилствена смърт.

Ето какво се случва с душата на мъртвите 3 дни след смъртта им
Снимки: shutterstock

Според проф. Коротков същността на излъчването на тялото след смъртта, променяща се в продължение на няколко денонощия, може да се тълкува като безсмъртие на душата. Изследванията показват, че аурата на мъртвото тяло в първите дни след смъртта е същата както и аурата на живото.

В организма обаче, настъпват различни процеси, които подсказват, че душата може да напуска материята, да съществува извън нея, да вижда други светове, а след това да се завръща отново в тялото (предишното или ново) и да продължава земното си съществуване.

„С екипа ми предполагахме, че излъчването на мъртвото тяло съвсем явно ще се различава от излъчването на живото“, споделя проф. Коротков и допълва: „Опасявахме се дали ще можем да го фиксираме добре. Но още първите опити показаха, че няма принципни разлики между газоразрядното сияние на живите и на мъртвите.

Ето какво се случва с душата на мъртвите 3 дни след смъртта им
Снимки: shutterstock

Оказа се, че има различни типове аура и че след известно време един вид преминава в друг. Интензивността на излъчването при мъртвите намалява, но не пада до нулата, а до някаква стационарна величина. Получените данни надскочиха очакванията ни“.

Резултатите от експеримента потвърждават вярата в задгробния живот. Възглед, споделян от повечето религии, но все още неприемлив за науката.

Какво се случва с душата

Душата преминава плавно от едното състояние в другото, твърдят от екипа на Коротков. Анализът на данните им показал, че душата напуска тялото по различен начин в зависимост от типа смърт: спокойна, неочаквана или мъчителна.

„Всички опити доказаха, че отделянето на астралното тяло, на душата, от физическото тяло настъпва между първия и третия ден“, казва физикът и допълва: „Това става в часовете около полунощ“.

Смъртта не означава изчезване, а преход в друга форма

Ето какво се случва с душата на мъртвите 3 дни след смъртта им
Снимки: shutterstock

За първи път изследователят се сблъсква със смъртта, когато е 21-годишен. Тогава при скално катерене пред очите му загиват двама младежи. След този случай той започва да изучава физика, медицина, източни философии.

Опитва се да отговори на въпроса тотален край ли е смъртта? Отговорът на науката е „да“, а на източния светоглед – съвсем различен.

Будистите вярват в безсмъртието на душата и в способността ѝ да се преражда. Коротков оформя свой възглед, който определя като философия на оптимистичния фатализъм.

Според него животът ни е обусловен от Бога, но зависи и от личния ни избор. Ето защо всичко, което ни се случва, трябва да възприемаме като част от необятния Космос.

Във Вселената всичко се ражда, развива, живее, после вехне и загива. Гибелта не означава изчезване, а преход в друга форма.

„В този смисъл няма смърт“, подчертава ученият, а кръговрат – вечен танц на превръщания и метаморфози. „Затова нека бъдем оптимисти и имаме интересен живот в този свят, както и в продължението му в следващия“, съветва ученият.

Защо боли, когато почине близък?

Когато умира любимо същество, имаме чувството, че с него умира и нещо у нас. Защо боли от тази раздяла?

„Хората са свързани помежду си чрез астралните си тела“, обяснява американският психиатър д-р Реймънд Мууди, известен изследовател на живота след смъртта (автор на „Живот след живота“).

„Всички емоции, мисли, мечти, копнежи, които излъчваме към даден човек и той спрямо нас, остават в нашето и в неговото астрално поле и се преплитат. Когато настане физическата смърт, този обмен на енергии прекъсва и страда както душата на живия, така и на мъртвия. Колкото по-силни са били емоционалните връзки, толкова по-трудно душите се успокояват и свикват с раздялата – с хроничния глад от енергията на обичания човек“, уточнява той.

В експериментите на д-р Мууди стотици хора разказват какво са преживели в гранични състояния между живота и смъртта по време на катастрофа, шок, медитация. Те описват удивително сходни неща: бял тунел и ярка светлина, близки покойници, които идват да ги посрещнат, чувство за блаженство, покой и глас, който казва: „Върни се в тялото си – още няма място за теб тук“.

Знаци на приближаващия край

Във всички епохи хората са знаели за съществуването на поличби за приближаващата смърт. Приготвяйки се за поход, пълководецът е привиквал жреците си и те гадаели по вътрешността на животни, по пепелта от свещения огън, по разположението на звездите дали ще оцелее в битката.

Предупредителният знак на смъртта можел да се прояви и като предчувствие. Някои животни като котките и кучетата например са дарени със способността да усещат края на своите стопани.

В езотериката има възглед, че смъртта идва, когато човек е изчерпал определения си от Бога лимит от късмет и щастие. Затова, когато периодът на сполуки продължи твърде дълго, можем да очакваме беда. Колкото по-ярък е животът на дадена личност, през колкото повече събития е преминала и повече неща е успяла да свърши, толкова по-рано я отнася смъртта.

Смъртта не бърза – тя предоставя възможност на човека да изпълни предопределената си съдба, да достигне целите си на земята и едва тогава го прибира в своя нов свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаци на приближаващия край😂😂😂

    16 39 Отговор
    Плаза и 33😂😂😂😂😂
  • 2 Бесен Язовец

    23 119 Отговор
    Ако душата излезе през гъ.... се преражда в русофоб!

    Коментиран от #25, #52

  • 3 Behemoth

    18 56 Отговор
    Тоз по кокой професор?Аман от шарлатани!

    Коментиран от #28, #29

  • 4 АнасТАСС

    15 85 Отговор
    Това за бавното отделяне на душата от тялото се отнася само за руските комунисти, които никога не са излиза извън Россия. Понеже не са разбрали нищо от живота. А спиртомерите са мумифицирани още приживе.

    Коментиран от #33, #43

  • 5 Браво

    137 7 Отговор
    Браво-интересно инфо и коренно различно от парцаланките и силиконките в рубриката любопитно.Още от древностьа хората са знаели,че душата не умира-а просто е в друго измерение-а днес сьс помоща на науката това може да се докаже.ПП-глупавите коментари преди мен доказват и теорията,че има и сьщества на които душите им са черни и нищо хубаво не ги чака.

    Коментиран от #7, #8, #9, #30

  • 6 Сталин гледа отгоре

    8 20 Отговор
    Фнимавайте😂😂😂😂че там нема права на човека😂😂😂😂
  • 7 Гостилничаря

    47 5 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Подкрепям на 100%, невидимото за днешния ден е обичайно за утрешния. Вярата в нещо, изглеждащо свръхестествено днес е това, което гради бъдещето. През 40-те например се е смятало, че е невъзможно преодоляване на звуковата бариера, по същия начин както сега изглежда невъзможно преодоляването на светлинната.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Какво му е интересното?

    10 57 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Поредните простотии за полуграмотници и еднокнижници.Страната на Разпутин,Джуна и Кашпировски и балъците от страната на дядо Влайчо,Слава Среврюкова и Ванга!Кал и червей-това е трансформацията

    Коментиран от #11, #34

  • 10 Калмука

    4 21 Отговор

    До коментар #7 от "Гостилничаря":

    Доживях гостилничар да бичи физични закони.

    Коментиран от #14, #53

  • 11 Гостилничаря

    35 5 Отговор

    До коментар #9 от "Какво му е интересното?":

    Повърхностни и прибързани разсъждения - човекът, когото си цитирал е казал нещо за коментарите като твоя - прав е. Червеи и кал - това е за тялото, съзнанието поне засега не е 100% известно какво се случва с него и огромната част (към която си и ти) се отнасят пренебрежително към такива неща. За твое сведение, руснаците далеч не са прецедент в изследванията в такива области.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хипопотам

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Това исках и аз да кажа,но твоят стил е по-изискан:)
  • 14 Гостилничаря

    28 1 Отговор

    До коментар #10 от "Калмука":

    А аз всеки ден виждам невежество и плоски разсъждения навсякъде в интернет пространството - къде умишлено, къде по неволя. Това са основните фактори, определящи състоянието на една нация.

    Коментиран от #19

  • 15 шлосер-философ

    7 25 Отговор

    До коментар #11 от "Гостилничаря":

    Душата е функция на тялото!Нема тело-нема душа!А теорията за "оттатък"е психическа реакция срещу неизбежното!

    Коментиран от #16

  • 16 Гостилничаря

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "шлосер-философ":

    Ти бил ли си там!? Говориш като някой, на който "оттатък" му е на махала.......:-)

    Коментиран от #51

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 5 Отговор
    Не виждам никакъв смисъл в разкриване тайната на смъртта.
    Господ е милостив и преживяването при смъртта е "черешката на тортата”, наградата в края на живота. Всички които заслужават /това звучи малко себелюбиво/ ще я получат.
    Двете реалности са несъвместими, подобно на две несъвместими софтуерни операционни системи.
    Преживелите не говорят за нея, защото другия свят е коренно различен и несъвместим с това което си мислим, че е истинската реалност.

    Коментиран от #18

  • 18 Behemoth

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Всеки гласувал за Бойку отива директно в казана!Мисли му!
  • 19 шлосер-философ

    8 19 Отговор

    До коментар #14 от "Гостилничаря":

    Интернет пространството е най-благоприятната среда за лаици и психари!Иначе по темата по- добре Киркегор,Спиноза и Бъркли,отколкото таварищите.

    Коментиран от #20

  • 20 Гостилничаря

    11 7 Отговор

    До коментар #19 от "шлосер-философ":

    Така е, но никога не трябва да се подценява руската мисъл. Просто в момента в тази държава всичко е в разпад, включително и онова, в което тя беше недостижима преди десетилетия и винаги беше крачки пред тези, които сега са пред тях.
  • 21 шлосер-философ

    4 18 Отговор
    Малий!Лелеее!Руската мисъл недостижима!?!?Човече!Завиждам на тези около тебе-постоянно усмихнати!

    Коментиран от #23

  • 22 Доктор Морков

    18 6 Отговор
    Понякога умираш така, че нищо не остава от теб. Например пряко попадение от атомна бомба. Ти изчезваш за части от секундата, а не “между първия и третия ден”. Моето успокоение е в това, че ме е нямало и преди да се родя. Точно така няма да ме има и след като умра. Болката е само до смъртта.

    Коментиран от #31, #55

  • 23 Гостилничаря

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "шлосер-философ":

    Явно си от новото поколение, което няма досег с това, което беше допреди 50 60 години, простено ти е....
  • 24 Дреме ми на маркуча

    5 7 Отговор
    Дали ще ида в ада или в рая.

    Коментиран от #26

  • 25 букова глава

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Прав си спор нема! Ама да попитам и аз,колко пъти проф.Коротков е бил мъртав? Ами да вземе да пукне и да се върне да разкаже тогава ще повярвам!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БЛАЖЕННИ ВЕРУЮЩИТЕ

    4 5 Отговор
    ДРЪН.....ДРЪН......
  • 28 Хаджи хаджи Българин

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ти ходи по - добре да четеш статии за разголени чалгаджийки и футболни звезди! Не си измъчвай разума, с непосилни за теб теми!
  • 29 Хаджи хаджи Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ти ходи по - добре да четеш статии за разголени чалгаджийки и футболни звезди! Не си измъчвай разума, с непосилни за теб теми!
  • 30 Хаджи хаджи Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Радвам се, че и дори 1 от 20 да мисли като теб, ние Българите, все още имаме надежда за оцеляване!
  • 31 Хаджи хаджи Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "Доктор Морков":

    Когато човек почине, той не забелязва, че близките страдат за него! Същото е когато човек е ИДИОТ!

    Коментиран от #37

  • 32 Коректор

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "мечо":

    Граматиката ти убягва !

    Коментиран от #36

  • 33 аман от меки китки

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "АнасТАСС":

    aбе дано скоро да видиш как става соросоиден боклук, живял съм достатъчно в САЩ и познавам доста руснаци, кои за малко кои за постоянно там, та не ми обяснявай как руснаците не са излизали извън Русия. Аман от празноглави платени тролове дето все Русия им е крива.

    Коментиран от #39

  • 34 321

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Какво му е интересното?":

    Малко, малко човече, стой си в дупката от която си изпълзял и си слушай Азис.

    Коментиран от #35

  • 35 личи си

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "321":

    кой е малък!Какъв Азис ти е в главата?Каква е темата и имаш ли нещо да кажеш по нея?Въпроса е риторичен,защото отговорът е ясен!
  • 36 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Коректор":

    Няма Д на клавиатурата!?!
  • 37 Доктор Морков

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хаджи хаджи Българин":

    Четейки зверския НЕГАТИВИЗЪМ в твоите коментари, едва ли някой ще страда за теб когато умреш. Хора като теб си избиват комплексите тук, защото знаят че каквато и помия да излеят, ще останат безнаказани. Разбра ли ме, жалко човеченце? Махни черните очила от душата си!
  • 38 гробара

    6 5 Отговор
    Кпментират доста мадрусани нещастни дъщества с неустановен пол. Убиващи си времето с дрогиране и драскане наглупости срещу заплащане . Такива умират рано и не се прераждат а стават на тор тъй като нищо неможе да стане от тях.
  • 39 да ти се връща пожеланото

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "аман от меки китки":

    Дано ме изпревариш и то скоропостижно.
  • 40 Истината

    6 4 Отговор
    е, че всеки човек го чака един черен екран и това е! Всичко друго са измислици и начин да се успокоим, че всичко ще е наред, ще се преродим и ще си живеем спокойно и в розови мечти до 100 години отново.

    Коментиран от #49

  • 41 Проснак

    3 5 Отговор
    Ето това са руската наУка и руските учЕни.Вярват в поличби, разположение на звездите и баба Банга.
  • 42 Махариши

    0 2 Отговор
    АДВАЙТА...
  • 43 Факт

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "АнасТАСС":

    Цитира ти американец!
  • 44 дядо Пешо

    3 4 Отговор
    професора с какво се друса, искам и аз от същото :)
  • 45 доктор ох боли

    3 16 Отговор
    съзнанието е функция на мозъка - когато умре мозъка, умира и съзнанието, няма задгробен живот
  • 46 дядо Пешо

    1 4 Отговор
    а преди да има хора душите къде са живели?
  • 47 Курнеля

    1 1 Отговор
    Моята душа ще се засели в компютър като умра и така ще продължи земния си път!!
  • 48 Ismail Arif 07.11.2019

    9 2 Отговор
    От коментарите ви се личи че повечето Християни нямат знания и умения в духовната сфера, Не са запознати в истински смисъл нито със библията ,нито със съдържанието на свещения коран. Този учен Коритаров със възвишените си думи без да иска цитира цитати от кор-ана, всъщност ако беше запознат със съдържанието на свещения коран чрез знаменията щеше да преразкаже с много по разбираем език какво ни предлага Божието слово. Какво е казал Исус христос/мир нему/...на учениците си!..Има много неща да ви кажа но не може да ги понесете...Тоест искъл е да каже ?..накратко....има много истини да ви кажа но умствения ви багаж не е подготвен да приема тази истина..пример!..Все едно да кажеш на един неверник че след смъртта му ще бъде съден пред своя Създател според неговите лоши дела???...Че има отвъден вечен живот...нима ще ти повярва ,защото първо той не е неграмотен духовно за да повярва на думите ти.
  • 49 мани мани

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    плашещо е, да! затова са и създадени успокоителните теории като библиите! инак трудно се живее :) мисленето за смъртта, разболява духа! ставаме болнави и с лоши възгледи, поведение, лицето посърва и т.н. все гадории :) никой не го е измислил и видял, усетил какво е смъртта и има ли друго сетне! това явно се преживява :) всеки роден ще го разбере в един момент :) ако ги няма успокоителните теории, то никой няма да е мотивиран да живее и да се плоди, да се труди! животът човешкият ще спре и няма да ни има като вид! другите животни не осъзнават нещата както ние, и им е много по-добре :) по-малко мисъл, по-малко тревоги! не я мислете, няма да я измислите :) инак всичко си излъчва някаква енергия, камъни, дървета, насекоми, всички животни, всичко живо и не живо, то си има материя => излъчва енергия, а енергията по-принцип не се губи и преминава в разни състояния... но нас не ни вълнува това да преминем в други състояния, защото си искаме ето това състояние :) да ядем, пием и веселим, а това състояние в един момент приключва за даден човек и не само за човек, а за всичко - дори планети, слънца, за абсолютното всичко то си приключва в някой момент на безвремието и вечността... 'щото то само животът като цяло е вечен! само бог е вечен - ние сме в бог, бог е в нас! амин!
  • 50 Даск

    5 1 Отговор
    Ако знаехте, кое от всичко сте вие... Ама не знаете. Всеки остава със Съзнанието си дори и слд това.
  • 51 Белгарион

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гостилничаря":

    А да не би ти да си бил там?
  • 52 Светлина

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Защо четете неща, които не можете да приемете и разберете?
    Или малко четете или си търсите внимание!
    Прекалено много доказателства има, за тези неща! Аз лично съм виждала душа в края на 40 ден. Знам как свети, как се движи и как се сбогува. Знам къде се намира душата в тялото от собствено усещане. Знам как да я храня! Знам какво иска. А някои не знаят дори телата им какво искат. Защо не коментирате онова, което ви вълнува? Защо само критикувате? Защо не напишете нещо, което някой да научите?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 муспи

    1 1 Отговор
    Праяви душещипателна нетолерантност, че - няма случай на еврейн попаднал Отвъд! А те са най превилегированите и в американските и европейски болници, и ползват до насита най скъпата апаратура? Натрапва се мнението: Те са бездушни същества, абонирани вечно да бъркат калта на Ада. За тях няма състрадане - за такова нещо тряба обръщане на душа към душа. За тяхен кеф - дивашка радост, че не посягат да ги избият, е затворената истината, - няма допирни точки между мъртво и живо.
  • 55 Костадин

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Доктор Морков":

    Супер точно казано!
  • 56 ТРОШАЧА

    2 1 Отговор
    Притежавам реален шепот от отвъдното!!! Докато правих клип на вилата си в хола се чува как някой шепне... При положение че къщата ми е високо в планината и бях абсолютно сам... Дадох записа на висококачествено звукозаписно студио и след като направиха звуков и цветови анализ на шумовете потвърдиха изненадани и потресени че това е действително паранормално явление!!! Даже парите които трябваше да платя за извършената услуга отказаха. Бяха много любопитни и разговаряхме около два часа по телефона... Лошото е че няма кой да преведе шепота. Не знам какъв човек трябва да е... Лингвист или с други познания!? Но факта скъпи приятели си е факт! Записа го пазя от 4 години насам.Да разбира се всеки е свободен да мисли каквото си пожелае...
  • 57 Предсказание

    1 1 Отговор
    Предсказвам, че до края на съществуването си, човекът няма да успее да разгадае тайната на това какво се случва след като човек умре. Физиката и мета физиката никога няма да отключат тази тайна врата по простата причина, че това е нещо толкова сложно колкото въпросът за началото на живота, всичко е само на теория никой не знае с точност, а само се предполага. Тайната за живот след смъртта ще си остане завинаги тайна. Аз не вярвам да има нещо на човека само му се иска да има и затова говори врели некипели никой не се е върнал да каже което говори че няма нищо, едно нищо бе хора, нищо.... Не можете да си го представите така нали? Е и учените са така като нас та нали и те са хора и тъй като не искат да си представят смъртта по този начин че няма абсолютно нищо се почва с глупостите колко нови светове вижда душата и че тя не умира и дрън дрън по хубаво си пуснете фентъзи филм...