Заатар е ароматна подправка, популярна навсякъде в Близкия Изток, и е изкусителна комбинация от мащерка, смлян сумак, печени семена от сусам и морска сол. Използва се за овкусяване на хляб, различни пастети или печено пиле. Вижте как да приготвите печени пилешки крилца с екзотичен привкус.
Необходими продукти:
1,5 кг пилешки крилца
130 г брашно
3 с. л. подправка заатар
1 с. л. сол
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух чесън
1/4 ч. л. черен пипер
олио за намазване
за соса:
200 г кисело мляко
2 с. л. майонеза
Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното с двата вида пипер, солта и сухия чесън. Оваляйте почистените и разполовени крилца в овкусеното брашно. Подредете ги в добре намазана с олио тава и печете на загрята на 200 градуса фурна до златисто – около 30 минути.
След изпичане ги поръсете с заатар и разбъркайте.
Смесете киселото мляко с майонезата и поднесете крилцата със соса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето, ценител на хубавото...!
10:41 12.11.2019
2 Анонимен
10:53 12.11.2019