С леща могат да се приготвят вкусни рецепти през всички сезони – гъста леща на яхния запържена с малко червен пипер, супа леща, крем супа от червена леща. Днес ви предлагаме една класическа рецепта, сгряваща и ароматна.
Необходими продукти:
250 г леща
1 глава лук
1 парче праз
1 морков
1 картоф
1 парче целина
2 печени чушки
1 сушена чушка
4 скилидки чесън
чубрица, червен пипер, сол, олио
Начин на приготвяне:
Сварете измитата и почистена леща в 600 мл вода. Когато лещата поомекне добавете нарязаните на ситно зеленчуци (праз, картоф, целина, чушки)
След около около 15 мин. добавете олиото, чесъна, чубрицата, червения пипер и солта.
Поднесете готовата супа леща с дребно нарязан магданоз.
По същия начин може да се приготви и в глинен гювеч, тогава времето за сваряване е малко по-дълго, но става много вкусна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Радо
10:19 14.11.2019
2 Телефончету
10:41 14.11.2019
3 манастирски рид
Коментиран от #7
11:46 14.11.2019
4 Пуу
14:28 14.11.2019
5 Гост
14:57 14.11.2019
6 ИМПЕРИАЛИСТ
15:00 14.11.2019
7 Никой
До коментар #3 от "манастирски рид":
Картофа е за сгъстяване,стар трик.Може да се ползва и при боб чорба,ако е рядка се нарязяа на ситно картоф и се слага в чорбата.09:12 16.11.2019