За любителите на лютото тази рецепта събужда апетита само при споменаването ѝ. Печените люти чушки чудесно допълват всяко класическо българско ястие. Ето как се приготвят:
Необходими продукти:
500 гр. люти чушки - рибки
1 връзка магданоз
1 глава чесън
1 с.л. мед
5 с.л. оцет
4 с.л. олио
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и хубаво подсушете чушлетата. Леко ги надупчете с игла. "Изпукайте" ги на добре загрят грил-тиган от двете страни до готовност, пише az-jenata.bg. Обелете чесъна и нарежете скилидките. Към него добавете измития и нарязан на ситно магданоз. Смесете меда, солта и оцета, разбъркайте добре и накрая добавете мазнината и чесъна. Залейте още топлите чушлета с маринатата и ги оставете за около 1-2 часа, за да поемат хубаво от нея. Подредете ги в чиния и поръсете с пресен магданоз. Може да ги поднесете за прясна консумация веднага или да ги затворите в буркани и стерилизирате за 5-10 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето, ценител на хубавото...!
Коментиран от #5
10:10 15.11.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.