Свински джолан във фурна е уникално вкусно ястие за любителите на месото. То е много сочно, като се образува и неустоим ароматен сос. Приготвянето му е лесно, печенето - бавно.
Необходими продукти:
4 бр. свински джолан
1 с.л. соев сос
3 с.л. олио
1. ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
3 моркова
черен пипер
2 скилидки чесън
2 глави лук кромид
Начин на приготвяне:
Използвайте свински джоланчета без кост. Поръсете със сол и черен пипер и запържете в горещо олио. Поставете в съда за печене.
В същото олио запържете лука, чесъна и морковите добавете доматено пюре, соев сос, щипка захар, червен пипер.
Разредете с 1 чаена чаша топла вода или вино. Налейте върху месото и оставете на бавен огън да се пече до готовност.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гошо
Много хубава рецепта, няма що.
Предварително не трябва да се запържва и трябва да се пече на бавен огън завит във фолио около 1.5 часа
Коментиран от #2, #4
10:48 17.11.2019
2 гецо
До коментар #1 от "Гошо":
Българинът може да не разбира от нищо но за сметка на това може яко да критикува всичко около него и да псува ако някой посмее да му критикува критиката.10:56 17.11.2019
3 Прасетата
11:12 17.11.2019
4 Гост
До коментар #1 от "Гошо":
Гошо,какво значи бавен огън,в смисъл на колко градуса трябва да е настроена фурната,мерси11:43 17.11.2019
5 Радо
12:19 17.11.2019
6 Диди
23:00 17.11.2019
7 готвач
08:48 18.11.2019