Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 10:05 6 460 7

Рецепта на деня: Свински джолан на бавен огън

  • джолан-
  • бавен огън-
  • свинско-
  • месо-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Хубавите неща се случват бавно

Рецепта на деня: Свински джолан на бавен огън - 1
Снимка: Shutterstock

Свински джолан във фурна е уникално вкусно ястие за любителите на месото. То е много сочно, като се образува и неустоим ароматен сос. Приготвянето му е лесно, печенето - бавно.

Необходими продукти:

4 бр. свински джолан

1 с.л. соев сос

3 с.л. олио

1. ч.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

3 моркова

черен пипер

2 скилидки чесън

2 глави лук кромид

Начин на приготвяне:

Използвайте свински джоланчета без кост. Поръсете със сол и черен пипер и запържете в горещо олио. Поставете в съда за печене.

В същото олио запържете лука, чесъна и морковите добавете доматено пюре, соев сос, щипка захар, червен пипер.

Разредете с 1 чаена чаша топла вода или вино. Налейте върху месото и оставете на бавен огън да се пече до готовност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    12 1 Отговор
    Така джоланът ще стане прегорял.
    Много хубава рецепта, няма що.
    Предварително не трябва да се запържва и трябва да се пече на бавен огън завит във фолио около 1.5 часа

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гецо

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Българинът може да не разбира от нищо но за сметка на това може яко да критикува всичко около него и да псува ако някой посмее да му критикува критиката.
  • 3 Прасетата

    6 1 Отговор
    Още е не е истинал този джолан и е изяден...!
  • 4 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Гошо,какво значи бавен огън,в смисъл на колко градуса трябва да е настроена фурната,мерси
  • 5 Радо

    7 2 Отговор
    Една смислена тема най-накрая!!!!!!!!!
  • 6 Диди

    2 1 Отговор
    Опитайте джолан с кисело зеле на фурна.
  • 7 готвач

    0 5 Отговор
    Какво му ядете на тоя джолан те са пълни с жили и хрущяли?.