22 Ноември, 2019 19:11 5 744 10

Вълшебна маска изтрива бръчките за броени дни

  • маска-
  • маска за лице-
  • рецепта-
  • красота-
  • бръчки

С нея ще подмладите кожата си и ще ѝ възвърнете здравия цвят и блясък на лицето си

Вълшебна маска изтрива бръчките за броени дни - 1
Снимки: shutterstock

В арсенала на индийските красавици има много уникални рецепти за красота, с помощта на които кожата на лицето и тялото им е млада, здрава и гладка. Една от тях е невероятната кардамонова маска за лице.

Тя ще подмлади кожата ви, ще ви отърве от досадните бръчките и ще ѝ възвърне здравия цвят и блясък на лицето ви. И е изключително подходяща за дами над 30-годишна възраст.

Кардамонът е феноменална подправка, която има богат витаминен и минерален състав и може да подобри състоянието на човешкото тяло както отвън, така и отвътре.

Основните му компоненти са етерични масла, аминокиселини, мастни киселини, магнезий, цинк, фосфор, витамини А и Е, които оказват благоприятен ефект върху състоянието на кожата, допринасят за нейната регенерация, обновяване на клетките, насищането им с кислород и полезни вещества.

Маските, приготвени на основата на масло от кардамон, помагат не само да премахнете фината мрежа от бръчки, но и да се отървете от дълбоките. С тяхна помощ тенът ви ще стане свеж и красив, ще възвърнете тонуса и еластичността на кожата си, а лицето ви ще стане много по-младо.

Кардамоновата маска се радва на огромна популярна сред индийките. Препоръчва се за жени над 30 години.

За съжаление, и тя си има някои противопоказания. Не може да я използвате, ако имате непоносимост или алергия към някои от съставките ѝ или имате открити рани или възпаления на кожата.

За да си приготвите тази маска, се нуждаете от:
мляко, сметана или заквасена сметана (при чувствителна кожа е подходяща заквасена сметана, при мазна кожа - мляко, а при нормална - сметана)
кардамоново масло
масло от авокадо
розово масло
бадемово масло

Смесете 2 чаени лъжички сметана, 5-7 капки масло от авокадо, 5 капки розово масло, 5 капки бадемово масло, 5 капки масло от кардамон и разбъркайте добре.

Маската се нанася върху кожата на лицето и шията с помощта на памучен тампон на няколко слоя, като всеки следващ слой се разпределя върху кожата, след като предишният е изсъхнал. Оставете маската за 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода.

Препоръчително е терапията да се прави на курсове: една процедура, 2 дни почивка и пак нова процедура.

В тази рецепта именно кардамоновото масло служи като идеалният проводник, който осигурява дълбоко проникване на всички други съставки в дълбоките слоеве на епидермиса. Благодарение на него маската ще ви осигури невероятен подмладяващ ефект.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василка

    8 1 Отговор
    Най хубаво е с юнашко мляко..

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Къде е

    0 0 Отговор
    Венелинка да каже какъв крем използва и как го приготвя. Да разясни за мъжкото мляко и защо лесбийките са с набръчкана кожа. Ако жените искат да бъдат красиви да използват тази стара рецепта иначе ще имат кожа като на костенурка.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    С мъжко мляко най-добре да се мажат то тва много сложна рецепта пък може и да не е толкава ефективна.
  • 9 щурмфюрер фон Щрьом

    1 2 Отговор
    Като я видях с такава бяла маска да излиза от банята,ми се изтри половината памет и говор. Сега трябва да си купувам 500 мегабайтова карта.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.