Last news in Fakti

5 Декември, 2019 20:20 7 596 4

Как да разпознаем рака преди да е късно

  • рак-
  • ракови клетки-
  • изследване-
  • ранен стадий-
  • откриване-
  • здраве-
  • заболяване-
  • австралия

Изследователи от Австралия с епохално откритие

Как да разпознаем рака преди да е късно - 1
Снимки: shutterstock

Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за разрешаване в днешно време. Според изчисления, в човешкото тяло има около 100 трилиона клетки. Всичко, свързано с формирането на тези клетки – как ще работят, как ще се променят или дори как да умират, е кодирано в генетичния ни код.

Още с раждането си, човешкото тяло знае как да поправи грешното поведение на клетките. Когато обаче, този механизъм се повреди - се появява ракът.

Специалистите до този момент бяха в състояние да откриват тези промени чак когато се появят първите симптоми, а това в някои случаи е фатално.

Едно ново изследване, изготвено от група учени от Австралия разкрива наночастици, които могат да намират сложни ракови клетки и по този начин да откриват рак в съвсем ранен стадий.

„Наночастиците с железен оксид с полимерно покритие ще бъдат прилагани на пациенти. Така че ще бъде възможно с помощта на ЯМР за около 15 минути да се открият „скритите“ ракови клетки. Те ще се възприемат от човешката лимфна система като чуждо тяло. Ето как можем да разберем къде се намира ракът “, казва изследователят Стюарт Бартлет.

Техниката вече се използва при лечение на рак на гърдата и меланом.

„Нашата технология беше да направим това възможно при сложни случаи на рак. Например при рак на белия дроб ”, обяснява специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    21 1 Отговор
    По нашите земи тази болест е лекувана от хилядолетия - с червен конец..?

    Коментиран от #3

  • 2 ддд

    11 2 Отговор
    ако го разпознаем вече е късно
  • 3 Мекичка с течен шоколад

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Ами пробвайте и едни страхотни капки. Напишете капките на д-р Бах, те лекуват всяка болест. И ви трябва бахова терапевтка като мен . 10 години стаж. + пийте Алое вера гел на една немска компания, но може да се взима само от сътрудници от Германия

    Коментиран от #4

  • 4 среднощен

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мекичка с течен шоколад":

    Става дума за "плацебо лечение", колега..! Само че, когато търсим "внушението" на помощ при такива тежки заболявания, хубаво е да не разчитаме на "глупости", като някакви "капки" или "белина"...? Най важното в такова тежко изпитание е човек да достигне до вярата в Бога..! Не да се разпилява в суеверия, като това с "червения конец"..! Сега, надявам се, разбирате провокацията ми от #1..? "..Ако имате вяра колкото синапово зърно и планина ще преместите.." - за това иде реч..!! Честит Никулден на всички и дай Боже по-малко страдания в света!!