Last news in Fakti

16 Декември, 2019 10:05 3 568 3

Рецепта на деня: Палачинки с круши и канела (ВИДЕО)

  • палачинки-
  • круши-
  • канела-
  • здравословно хранене-
  • какво да сготвя-
  • закуска

Резултатът си заслужава

Рецепта на деня: Палачинки с круши и канела (ВИДЕО) - 1
Снимка: Mate Kitchen

Каква по-апетитна и изкусителна закуска от палачинки. Щипка разкош, обикновено запазен за почивните дни, когато имате повечко време да се развъртите из кухнята. Мъжете ги обичат в големи количества. Жените също, но тайно, защото са сред вкусните врагове на добрата фигура. Това, разбира се, не е задължително. Нашата рецепта за палачинки с круша и канела е съвършеното доказателство.

Избрахме да разнообразим традиционния списък със съставките за палачинки с нещо есенно и полезно – круши. Бялото брашно заменихме с пълнозърнесто и фини овесения ядки в съотношение 1:1. Към тях прибавихме и канела за неустоим аромат и вкус. За финал – декорация от задушена в масло круша.

Имайте предвид, че заради свежия плод в тестото е необходимо малко повече време за изпичане. Ако ги обърнете по-рано, рискувате да ги разкъсате. Загрейте тигана на умерена температура и проявете търпение. Резултатът си заслужава.

Необходими продукти:

пълнозърнесто брашно - 1/4 ч.ч.

овесени ядки - 1/4 ч.ч.

бакпулвер - 1/2 ч.л.

кафява захар може да добавите още мъничко - 1 супена лъжица

канела - 1/2 ч.л.

яйца - 1 бр.

прясно мляко - 1 ч.ч.

олио - 1/2 ч.л.

круши - 1 бр.

масло - 30 г

Начин на приготвяне:

Рецептата за тези палачинки с круша и канела е лесна за изпълнение. Измийте крушата и я разрежете на четири. Вземете едната четвъртинка, обелете я и я настържете на едро.

В купа счупете яйцето. Налейте млякото и разбийте до хомогенност. Добавете брашното и овесените ядки и продължете да разбивате. Добавете канелата и бакпулвера, разбъркайте и налейте олиото. Разбийте още няколко секунди и прибавете настърганата круша. Разбъркайте внимателно с лъжица.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура и изпържете малки палачинки. Имайте предвид, че заради плода в тестото на палачинките ще им е необходима малко по-ниска температура и по-дълго пържене.

Обелете останалата круша, почистете я от семките и я настържете на едро.

В подходящ съд разтопете маслото и задушете в него настърганата круша, като разбърквате от време на време. Добавете кафявата захар и продължете да задушавате докато течността поизври и сосът се сгъсти. След това оттеглете от огъня.

Поднесете палачинките със задушени круши и полети с щедро количество от образувалия се сос.

Гледайте ВИДЕО към рецептата ТУК.

Тази рецепта е предоставена от Mate Kitchen - най-новата кулинарна плaтфoрмa за домашни видео рецепти. На нея ще намерите още много полезни кулинарни съвети, както и идеи за вкусни рецепти с остатъците от хладилника, защото мисията на екипа е да се бори с разхищението на храна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецепта полезна..!

    2 0 Отговор
    За 10...!!!
  • 2 Цоликофер Топков

    0 0 Отговор
    На мен ми харесва повече рецептата за куче.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.