Посрещнете новата година с традиционна баклава на трапезата и нека животът ви е толкова сладък.
Необходими продукти:
500 г тънки точени кори
400-500 г смлени орехи
250 г захар
1 пакетче ванилия
1 пакетче канела
олио
За сиропа:
400 г захар
120 мл вода
1 пакетче ванилия
1 лимон
Начин на приготвяне:
Намазнете тавата и поставете в нея 2-3 точени кори, напръскайте ги с олио. Смесете орехите, канелата и ванилия. Разстелете малко от сместа върху корите, след това сложете още 2-3 кори, напръскани с олио, а после поръсете с орехи. Продължете, докато свършат корите и орехите и завършете с кора. Преди печенето нарежете баклавата в тавата на квадратчета, пише az-jenata.bg. Печете в предварително силно загрята до 200° фурна до силно зарозовяло.
Междувременно пригответе сироп, като залеете захарта с вода. Добавете ванилия и нарязан на кръгчета лимон. Оставете да ври на слаб огън за около 20 минути, докато сиропът почти се сгъсти.
Залейте опечената баклава с горещия сироп, сложете я отново в топлата фурна и я оставете за още 15-20 минути, за да поеме сиропа. Когато е готова, я преместете в чиния и я оставете да престои, докато напълно изсъхне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 локомотива
Коментиран от #3
10:15 31.12.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Коmapak
До коментар #1 от "локомотива":
Явно цифрите не са и сила. А и копи пейст не се отразява добре на българската "журналистика"... 😁12:26 31.12.2019
4 Франкенщайн
12:28 31.12.2019
5 vasik atanasova
18:35 02.01.2020