Last news in Fakti

11 Юли, 2012 18:42 1 645 0

Бебе на 6 месеца почина в болница

  • видин-
  • бебе-
  • болница-
  • мз

6-месечно дете почина тази нощ в МБАЛ – Видин. На 4 юли детето, придружавано от неговата майка, е било прието с чревна инфекция в Детското отделение на Видинската болница. При приемането му, то е тежало едва 6 кг. Регионалната здравна инспекция в гр. Видин започна проверка в областната болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Информацията за трагичния случай сочи, че са бебето са извършени изследвания и лекуващите лекари са започнали да провеждат назначеното лечение. Майката е отказала лечение на детето с антибиотик, което е документирано от болницата. На 7 юли,  3 дни по-късно, 28-годишната жена е напуснала болницата заедно с болното дете, без да уведоми представители на лечебното заведение.  

На 10 юли в 22.00 ч. детето е доведено отново в болницата с линейка на Спешния център - Белоградчик. То е било  в тежко шоково състояние  в резултат на дехидратация. Детето е било прието в Детско отделение, извикан е началникът на отделението по реанимация и са предприети всички необходими реанимационни действия. Рано тази сутрин е настъпил летален изход.

Днес е извършена аутопсия, която да установи причината за смъртта.   Ръководството на МБАЛ-Видин също е назначило проверка като са взети обяснения от всички медицински лица, които имат отношение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА