Last news in Fakti

5 Януари, 2020 10:05 16 836 17

Рецепта на деня: Телешки гювеч от Гордън Рамзи

  • телешко-
  • гювеч-
  • месо-
  • зеленчуци-
  • гордън рамзи-
  • какво да сготвя

Много сочен и ароматен

Рецепта на деня: Телешки гювеч от Гордън Рамзи - 1
Снимка: Shutterstock

Тази рецепта на световноизвестния кулинар Гордън Рамзи, на когото много хора са фенове, е доста елементарна, но страшно вкусна и със сигурност ще влезе в златния фонд на любимите на вашето семейство гозби.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците

Начин на приготвяне:

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.

Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.

Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър, пише az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ханш на врата...!

    7 16 Отговор
    Аз си запазвам рецептата от поколение,, кис,зеле с кот. косми, един Казан,, айде сега в мола всеки ден, сега Гордън Рамзи на стари години, големо развитие...! (Между другото, Рамзи ми прилича на Ник Нолти...!!)

    Коментиран от #7

  • 3 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тиквун":

    Да те.... и ШМАtКАТА! Голям си родолюбец няма що, за това ли 80%от това което ядеш и пиеш, и се обличаш, даже и думи които използваш не са български!!!
  • 4 Johansson

    12 2 Отговор
    Сега като измислят и телешка чума и това ще излезе скъпо.
  • 5 Врачанин

    18 3 Отговор
    Телешкото е много жилаво и ме съмнява само на тиган да се сготви.По-добре е да се свари първо и после да се запече с маслото на тигана.

    Коментиран от #6, #14, #17

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Врачанин":

    прав си селски и силвър радио на МАКС
  • 7 Лорче

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ханш на врата...!":

    Пиеш ли си хапчетата ?!?

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БОКЛУК

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лорче":

    пиеш ли си хапчетатата...?
  • 12 Кольо Караколев

    1 0 Отговор
    Ако сте яли гювеч с телишка опашка от 11 прешлина - варен
    с картофи, жълт зелен боб, червен домат, патлажан, бамя --
    млада, червен лук,червена чушка и подправки каквито
    обичате, няма да помислите и за депотатско кюфте!
  • 13 Кольо Караколев

    0 0 Отговор
    Ако сте яли гювеч с телишка опашка от 11 прешлина - варен
    с картофи, жълт зелен боб, червен домат, патлажан, бамя --
    млада, червен лук,червена чушка и подправки каквито
    обичате, няма да помислите и за депутатско кюфте!
  • 14 Мартин Илиев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Врачанин":

    Няма такова нещо
    Жилаво е говеждото. Телешкото е друго нещо. Ония от Кобе знаят. :) :)
  • 15 Язовец

    4 0 Отговор
    И аз се присъединявам към мнението, че жилаво е само говеждото. Истинското телешко месо е крехко, във Франция даже го наричат месо на лукса. Друг е въпроса че в България от много години вече няма истинско телешко, почти на 100 % е за износ.
  • 16 Кока

    0 0 Отговор
    Не е пояснено от коя част на трупа е телешкото ? В България няма такова месо да стане готово само на тиган...
  • 17 SeaMan

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Врачанин":

    От лидъл младото телешко е крехко!