6 Януари, 2020 10:05 24 678 9

Рецепта на деня: Катък с печени чушки и орехи

  • катък-
  • кисело мляко-
  • сирене-
  • печени чушки-
  • орехи-
  • разядка-
  • какво да сготвя

Вълшебно мезе за ракия

Рецепта на деня: Катък с печени чушки и орехи - 1
Снимка: Shutterstock

Опитайте тази разкошна салата, в която ще се влюбите от първата хапка. Вместо с катък от магазина, в който няма как да сте сигурни какво има, по-добре си го пригответе сами от домашно изцедено кисело мляко и натрошено сиренце.

Необходими продукти:

250 г цедено кисело мляко
100 г сирене
2 печени червени чушки
30 г. печени орехи
4 с.л. олио
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
червен пипер за поръсване и нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне:

Изпечете и обелете чушките. Смесете в купа натрошеното сирене и цеденото мляко и разбъркайте.

Добавете, нарязаните на ситно, печени, червени чушки, накълцаните на ситно орехи, олиото, пресовайте чесъна и подправете с черен пипер и сол, пише edna.bg. Разбъркайте добре и поръсете с червен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Поднесете с препечени филии и малка ледена ракия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    5 7 Отговор
    Не се спряхте, по добре дайте една хубава рецепта за бумбар.
  • 2 Лорчето от красивия град...!

    12 0 Отговор
    Катъкът е хубава разядка, но да не е много солен, пък и за закуска е прекрасно ядене..!
  • 3 Селянин

    14 5 Отговор
    Прекрасна разядка. Бих препоръчал копър вместо магданоз. Наздраве.
  • 4 Експерт

    1 15 Отговор
    Сега турски ли ще учим, какво е туй катък , кажете го на български!

    Коментиран от #5

  • 5 Бети

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    Незнам дали знаете, но ние се намираме на Балканите, а тук е голяма смесица на езиците ни и не само
  • 6 Тракийка

    9 0 Отговор
    Катъкът се произвежда от овче прясно мляко, което се вари на водна баня и се държи на хладно и се бърка дни наред след като изстине. Невероятно вкусен е, а тази разядка изобщо не е катък. По нашите земи се прави от как се прави и киселото мляко.
  • 7 Лили

    3 0 Отговор
    Браво за тракийката и порицание за експерта!
    Никакъв експерт не е ... турски ли да учел ... четете, хора, четете ... от кога се прави катък по нашите земи и от кого.
    Успех!
  • 8 Експерт

    1 2 Отговор
    Катък е турска дума точка. А който си мисли че думичката е българска е живо турче. А вие ако искате ми плющете минуси все тая
  • 9 Марчела

    1 0 Отговор
    Винаги се е наричал....
    Катък.