Last news in Fakti

8 Януари, 2020 10:05 38 830 10

Рецепта на деня: Кашкавал на фурна

  • кашкавал-
  • на фурна-
  • печен-
  • какво да сготвя-
  • яйца

Бързо, лесно, вкусно

Рецепта на деня: Кашкавал на фурна - 1
Снимка: Shutterstock

Когато имате само половин час да спретнете вечеря, тази бърза вкуснотия е идеалната рецепта. Най-вкусният кашкавал без зелении, подправки и сирена.

Необходими продукти:

200 гр. кашкавал
3 яйца
250 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
1 к.л. бакпулвер
сол на вкус
1 ч.л. масло

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса. Намажете с масло тавата, в която ще печете.

Разбийте яйцата, добавете към тях прясното мляко и разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера и ги изсипете в яйчената смес.

Настържете кашкавала на едро ренде, добавете го към сместа и разбъркайте добре. Изсипете всичко в тавата и печете около 20 минути до златиста коричка.

Поднесете с пресни зеленчуци според сезона.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Собакевич

    27 1 Отговор
    То ако само кашкавалът е фалшив. с баници да го нахраниш...!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Петя

    4 3 Отговор
    Наистина в вкусно... често го правя, но с повече кашкавал! Децата го обожават!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Незабравка Стратиева

    0 2 Отговор
    И аз го правя често. Много вкусно става.Мисля да спрат даже, че почва да ни омръзва