Комбинирането на пиле с бира осигурява сочност и запомнящ се вкус. А заедно с хрупкавите картофи, поели аромата на месото и бирата, ястието получава съвършен завършек.
Необходими продукти:
1 пиле
700-800 гр картофи
300 мл бира
масло
черен и червен пипер,
джоджен
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го разделете на порции. Подредете осолените и подправени с малко черен и червен пипер парчетата месо в намаслена тава, а между тях поставете нарязаните на лентички картофи.
Залейте с бирата, добавете малко вода и джоджена. Нарежете парченца масло върху ястието.
Печете в умерена фурна до готовност – получаване на хрупкава коричка на пилето и зачервени картофки.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 боцмана
10:18 12.01.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 гост
----------------
11:35 12.01.2020
4 Картофчо
12:08 12.01.2020
5 Лорчето
Коментиран от #11
12:40 12.01.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Хермафродит
До коментар #5 от "Лорчето":
Ти ядеш това ,плюс дядофски ,напоследък младешки...!15:28 12.01.2020