14 Януари, 2020 15:17 6 997 9

Внучката на Тодор Колев отива на съд

  • тодор колев-
  • теодора кулева-
  • внучка-
  • съд-
  • дело-
  • авторско право

Теодора и съпругът ѝ Джоузеф събират пари за дело

Внучката на Тодор Колев и нейният съпруг – англичанинът Джоузеф, търсят пари от близки, познати и дори непознати хора за съдебно дело срещу голяма компания за производство на луксозен текстил, интериорни стоки, тениски, шалове, чанти и др. Двойката смята да съди въпросната фирма за отнето авторско право на Джо.

Преди около месец мъжът на Теодора Кулева е открил интернет страница за дарения с цел да събере достатъчно пари за дело срещу компанията, която е негов бивш работодател. Фирмата е използвала създадени от него картини, които е превърнала в щампи за дамаски, декоративни възглавници, тениски, керамични изделия и т.н.

Неочаквано компанията отказала да му изплати дължимото за труда възнаграждение и тъй като не бил вписан никъде като автор на въпросните декорации, нямало как да докаже, че фирмата трябва да му плати за тях. Джо се оплака от проблема в социалните мрежи точно когато се разчу, че с Теодора Кулева очакват първото си дете.

Той помоли приятелите си да споделят за проблема му в своите профили в социалните мрежи. Така щяло да стане ясно колко нелоялна е фирмата, в която е работел. Именно по предложение на приятелите си той решил и да открие страницата за събиране на дарения, за да заведе дело срещу бившия си работодател.

Като цел за достигане е поставена солидната сума от 12 500 паунда, които се равняват на близо 30 000 лева. Засега обаче събраната сума е много далеч от необходимата – дарени са едва 310 паунда. „Благотворителите” засега са само 14 на брой. Повечето от тях отделят най-много по 20 паунда, а не липсват и такова, които даряват само по 5.

Въпреки това Джо продължава да моли не толкова за пари, колкото за споделяне на проблема му, за да стане той достояние на възможно най-много хора, пише „Уикенд“. Междувременно бременната Теодора се дразни на слуховете, че е стигнала почти до просяшка тояга. Тя и съпругът ѝ пристигнаха в България още в началото на декември и прекараха тук коледните празници.

Престоят в родината дал възможност на бившата звезда от сериала „Откраднат живот” да се запознае с клюките за себе си. Тя сериозно се ядосала, когато разбрала, че е се разчуло за финансовите проблеми на семейството. Актрисата се оплака в социалните мрежи от неприятните слухове, опитвайки се да ги отрече. Но е факт, че страницата за набиране на дарения на съпруга ѝ все още е активна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гай Баньо

    21 4 Отговор
    Дреме ми за Джо..................
  • 2 Поно боклука Пирдоп

    17 2 Отговор
    Боклуци жадни за лесни 💰
  • 3 JEEP

    25 1 Отговор
    Освен ако не е уговорено друго, всяка една разработка (софтуер, електроника, механика или какъвто и да е обект на интелектуалния труд, вкл. и картина) е собственост на фирмата, която те е наела. Как ще ги съди не знам.
  • 4 ABCD

    12 1 Отговор
    Като спечели делото ще върне ли парите или ще ги брои за подарък? Или просто е решил да си направи реклама. Ако се събере някой лев, ще отидат на една екскурзия.
  • 5 антрашпиц

    6 1 Отговор
    Куклички,муклички...пък какваа излезе тя...
  • 6 onq s konq

    5 1 Отговор
    Само на правилни фирми е разрешено да работят в този бранш. Затова са толкова нагли. Плащат смешни заплати на работничките а пръскат пари за луксозен живот за сметка на фирмата.
  • 7 Ники

    9 1 Отговор
    Трябва да си много глупав за да търсиш права дето ги нямаш ... той е бил техен служител значи имат права върху изделията .. дори да не беше ако той не е защитил някак си законово да е вписано че това е запазена марка или интелектуална собственост .. пак няма как да има претенции
  • 8 Много

    3 3 Отговор
    Лесно тая на всяко едно кръгово ще искара по 5 лв/лири!
  • 9 vasik atanasova

    6 1 Отговор
    га яде черния салам ни рева а ?
    да и съберем пари и да и дадем а ?