Много често сме чували фразата "Няма значение видът, важен е вкусът". Именно заради това ви предлагаме една рецепта, която дава същия добър вкус, без да се налага дълго и мъчително завиване на малки сармички.
Необходими продукти:
1 средна кисела зелка
2-3 глави кромид лук
1 ч. ч. ориз
500 г кайма
олио
магданоз
кимион
сол
червен пипер
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете зелката на ситно и я задушете в малко олио и вода.
Отделно в сгорещеното олио задушете нарязаните на ситно кромид лук, оризът и каймата.
Сипете 1 ч. ч. вода. След като сместа е готова, поръсете със сол, наситнен магданоз, кимион, червен и черен пипер.
В намазана с олио тава разстелете половината от зелето. Върху него изсипете цялата плънка с каймата и покрийте с останалото зеле.
Печете мързеливите сарми в умерена фурна на 180 градуса около 2 ч.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 боцмана
Коментиран от #10
10:27 16.01.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Буркан с помия
12:04 16.01.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 ХО-ШИ-МИН
До коментар #1 от "сектант":
ТИ ДА НЕ СИ ВИЕТНАМЕЦ РА...?20:27 16.01.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Пожара
23:15 16.01.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 коментар
До коментар #2 от "боцмана":
Ти пък кога и на какви кораби си бил боцман бе!?На някоя рибарска лодка със сигурност!То на лодка може и капитан да бъдеш ха ха ха ха.......08:05 17.01.2020
11 Бесен язовец
09:11 21.01.2020