17 Януари, 2020 15:00 4 000 17

Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор

  • виолета иванова-
  • околосветска обиколка-
  • мотор

Предстои ѝ последната обиколка от околосветското пътешествие

Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор - 1
Снимка: ПР

Българката Виолета Иванова, популярна още в средите на мотористите като „желязна лейди на пътя“ има амбицията на стане първата жена, обиколила света с Harley-Davidson.

По време на кратка спирка за отдих в родината, авантюристката организира специално събитие, съвместно с „Клуб на пътешественика“, на което ще разкаже за преживяванията си дотук и ще сподели бъдещите си цели. „Около света с мотор: желязната лейди и нейният рицар Борис“ е надсловът на ивента, който ще се състои в София, на 22-ри януари в кино „Влайкова“, от 20,00 часа.

Очакват се интересна дискусия и визуални материали, както разкази за невероятните хора и безбройните предизвикателства, които е срещала по пътя си. Как се изминават 19 хил. километра път на бързи обороти през 16 държави и няколко континента – от Азия, през Австралия, Нова Зеландия, Хималаите и Близкия изток?

Какво е да сменяш непрекъснато сняг, дъжд, градушки, тропически дъждове, жега…? Да редуваш падания и ставания и с крехката си физика да вдигаш 320-килограмов мотор? Какво е да се возиш в индийска линейка? Какво е да преминеш през пожарите на Австралия? Какво е да си звезда в Тайланд и принцеса в Малайзия? И всичко това на мотор.

Това са само малки парчета от приключенския пъзел на Виолета Иванова, който тя ще сподели с феновете си и с всички братя по авантюризъм.

Мотористката ще разкаже и за бъдещите си планове. На 29-ти януари тя отново потегля по пътя на своята приказка на две колела. Желязната дама ще запали мотора към следващия етап – 22 хил. километра през Южна Америка, САЩ, Канада, и после отново към Европа през Мароко.

Целта на авантюристката не е да постави рекорд на Гинес, въпреки, че е съвсем възможно, тъй като реално тя е първата жена в света, която обикаля света с Harley-Davidson. По-скоро Виолета е вдъхновена от жаждата за свобода и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Пътешествието започва през април 2019-та година с любимия Fat Bob или „Дебелия Боб“ - модел, произведен през 2015-та година, наричан така заради дебелата си предна гума. По български желязната лейди го нарича галено Борис. През юни миналата година Виолета си чупи китката и челюстта на три места по време на инцидент в Индия. Оперират я и след три месеца тя отново се връща на пътя, за да продължи обиколката си.

„Искало ли ви се е да обиколите света? Да срещнете слон в Тайланд? Да пийнете грузинско вино? Или пък да се чувствате откривател на нова земя в Нова Зеландия? Е, добавете към това щипка свобода, смесена със звука на ръмжащ мотор Harley и елате да видите, какво приключение съм ви приготвила!“, са думите, с които Виолета кани всички фенове на свободния дух, за да сподели приключенията си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    22 19 Отговор
    Българка стана първата жена в света която с мотор с два коша обиколи цялата планета и във всяка държава в която беше изпробва минимум по един мъж Тя се прибира в България с два големи Бидона с мъжко мляко лично изцедено от нея в държавите в които е била това мляко ще бъде овкусено и приготвено за премиера на Републиката Бойко мекото

    Коментиран от #13

  • 2 Гинес за най-много кекс

    10 15 Отговор
    Българка стана първата жена в света която с мотор с два коша обиколи цялата планета и във всяка държава в която беше изпробва минимум по един мъж Тя се прибира в България с два големи Бидона с мъжко мляко лично изцедено от нея в държавите в които е била това мляко ще бъде овкусено и приготвено за премиера на Републиката Бойко мекото
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СвръхАз

    5 2 Отговор
    Тюху, турч..
  • 5 стоян

    15 2 Отговор
    Който кара мотор знае за какво става въпрос -19 000 км за сезон
  • 6 виждам

    12 2 Отговор
    Браво ! Корава девойка ! Ще напише книга за пътешествията си със снимки.
  • 7 Ивайло

    20 2 Отговор
    Браво, да е жива и здрава и леко и безаварийно пътешествие й пожелавам !!! Смела жена!!!
  • 8 цербер

    19 1 Отговор
    Ако напишете : случай, събитие,случка,а не ивент,какво ще стане? Престанете да ни поангличанчвате!!! Имаме си красив език-български.
  • 9 незнайко

    13 1 Отговор
    НИКЪДЕ В СТАТИЯТА НЕ СЕ СПОМЕНАВА КОЙ Е СПОНСОРА И !!! Как се обикаля света без пари не знам !!!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Сигурно

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Си заработва за парче пица или храна и бензин а нощувки те платени от.........
  • 11 киро

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    С мотоциклет харли от бизо 1600см2 не виждам какво постижение е това.Основновното в случая е да намериш спонсор,защото подръжката и горивото на тази масивна машина струват доста пари.Да не говорим,че този мотоциклет и тя самата трябва да се транспортират по въздух в различни точки по света.Явно му държи двата края финансово булката.
  • 12 Шамара

    4 0 Отговор
    Браво и аз съм си мислил за нещо подобно ама като взема да смятам и ударя чертата се получават някакви цифри дето дори и на сън не съм ги виждал. Ама,браво благородно и завиждам!
  • 13 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    Ами, направи го ти бе....ама никога, защото не ти стиска ! Поне и кажи едно браво, за кураж на момичето !
  • 14 главоч

    0 0 Отговор
    И да има пари, какво ви влиза в работата! Важното е за какво ги харчи!
  • 15 101207

    1 0 Отговор
    Браво на момичето подкрепям я с 2 ръце. Да много е скъпо начинанието ако нямаш спонсор,а и да имаш е трудно. Тук тъпаците които не са се качвали на мотор ръсят бисери. Ми като ви е малка п***** ни ходете при лъскави к****. Аз също карам мотор и знам какво удоволствие е. Подкрепете момичето не го плюйте Българи сме все пак.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Защо всички мислите че за да има пари,трябва да има спонсор???Знаете ли че оная силиконка Гани и тя няма спонсор,ама е наследила няколко скъпи имота и е реститутка??Та и тук може да е така,да е жива и здрава жената
  • 17 ссс

    0 0 Отговор
    И кое му е скъпото? Един такъв мотор струва 15-16х.долара, още 5-6х.долара за гориво, такси, визи. Ако спи по хотели още толкова, ако спи където намери на палатка е без пари, пък ако спи с който намери може и пари да спечели. Колко МЛ, Х5, Кю7 и др. коли виждате всеки ден със по-висока стойност то парите необходими за подобна обиколка? В чужбина е типично да сте на свободна професия, да си разбирате от работата, но един ден да предприемете нещо подобно, пътеществие из света и цяла година да не се връщате. Изхождам, че тази жена е вероятно емигрантка, прекратява си наема на жилището в САЩ например и ето ти сумата, която би дала за наем я дава за пътешествие. Тя си знае, важното е, че има повече топки да го направи от повечето мъже на мотор.