5 441 7

Рецепта на деня: Бързи свински карета на тиган

Мариновани в уиски

Рецепта на деня: Бързи свински карета на тиган
Снимка: Shutterstock

Бързи гриловани свински пържолки в специален сос с малко уиски, който ги прави още по-крехки и вкусни.

Необходими продукти:

500 гр. свинско месо

1 глава лук

2 с.л. уиски

сол на вкус

черен пипер

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на карета, начукайте го, посолете и поръсете с черен пипер.

Почистете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към месото.

Прибавете олиото и уискито и разбъркайте всичко много добре. Алкохолът ще направи месото още по-крехко и ще му е нужно по-малко време за готвене.

Оставете месото да се маринова за 2 часа и запечете каретата на грил тиган от двете страни за по 3-4 минути, без да добавяте мазнина.

Преди сервиране изчакайте 4-5 минути да се отпусне месото.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Johansson

    10 3 Отговор
    Защо да хабя уискито, а и сФинско няма.

    Коментиран от #2

  • 2 шеВ МанчеФ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    И с пилешко става, стига каретата да са от към врата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Ивайло

    5 3 Отговор
    Тая рецепта много я уважавам, па може и без уиски, хахаха!!! Щом има нещо мръвка, се е добро!!! ;)))
  • 6 🐷🐷🐷🐷🐷🐷Казвате и то карета

    2 3 Отговор
    Но се вдига много кръвното от тва месу...!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.