16 069 5

Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки

Българска кулинарна класика

Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки
Снимка: Shutterstock

През лятото обикновено приготвяме миш-маш със сурови чушки, през зимата и пролетта се радваме на този, с печените чушки. Определено има разлика във вкуса. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

4-5 домата

10 бр. печени червени чушки

1 глава лук

100 гр. сирене

5 яйца

Сол на вкус

Черен пипер

Олио

Начин на приготвяне:

Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете тиган на котлона и налейте на дъното олио. Докато чакате олиото да се сгорещи, нарежете кромида на малки кубчета. Когато олиото загрее, сложете нарязания лук в тигана, да започне да се пържи. Сложете и нарязаните домати в тигана, да се пържат. Бъркайте, за да не загори. Пържете, докато доматите и лука омекнат. Тогава, от доматите ще се е отделил и доматен сос, пише gotvacha.com.

Сега вече, прибавете печените чушки, които предварително сте нарязали на лентички или малки парчета. Разбъркайте. Пържете 10-на минути. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Идва ред на сиренето, да го натрошите и да го сложите в тигана, при останалите продукти. Накрая, чукнете яйцата в тигана и разбъркайте добре. Запържете, докато яйцата се стегнат. Подправете ястието с чубрица или магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 66 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Миш маш

    28 1 Отговор
    Всеки ден да ям такова, не ми омръзва...!!
  • 2 ужас

    4 19 Отговор
    Това прилича на един път ядено.
  • 3 Еми лакомник сьм си бе

    14 6 Отговор
    Миш маш-уникално вкусно....Аз по някой пьт докато се пьржи лука хвьрлям вьтре и пушена сланинка-ама хубаво да се изпьржи.Махам ги,а след като е готов миш маша и вече е в чирията го порьсвам с прьжките от пушената сланинка....
  • 4 5555

    19 4 Отговор
    Моята рецепта: Пържат се първо за кратко чушките, след това се добавя лука и когато лука започва да загаря се слага домата! Когатото се сгъсти домата, слагате яйцата и разбърквате. Като се стегнат яйцата сваляте от котлона и чак тогава добавяте натрошеното сирене и магданоз и разбърквате.
  • 5 Тодор Тодоров

    5 1 Отговор
    Това прилича по-скоро на пипер от колкото на чушки

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.