24 Януари, 2020 00:30 16 320 30

Жени с опасност за живота след секс с партньорите си

  • алергия-
  • секс-
  • сперма-
  • здраве-
  • опасност за живота

Причината е алергична реакция

Жени с опасност за живота след секс с партньорите си - 1
Снимка: Shutterstock

Увеличават се случаите на реакция от вещества, съдържащи се във физиологичните течности. В резултат на това вместо удоволствие, партньорките получават обриви, отоци, световъртеж, проблеми с дишането и даже анафилактичен шок, който е опасен за живота. Алергията, възникваща по време на интимен контакт, засяга почти 40 000 жени, твърдят американски учени, цитирани от "Блиц".

Полова несъвместимост

През миналата година са регистрирани поне два случая, при които двама души са се разминали на косъм от смъртта заради алергични реакции, възникнали след сексуален контакт. През март 32-годишна испанка попаднала в болница с оплакване от затруднено дишане, оток, рязък спад на кръвното налягане. Лекарите успели да я стабилизират едва след 6-часов престой в болницата.

През ноември с подобни симптоми в клиника постъпила 46-годишна американка. Освен проблеми с дишането, силен сърбеж и спадане на кръвното налягане, тя получила повръщане и диария, която била толкова силни, че лекарите първоначално се усъмнили за сепсис. Лабораторните изследвания обаче, показали липсата на инфекция. Състоянието ѝ било резултат от анафилактичен шок, възникнал след сблъсък с алерген. Жената не била яла наскоро непозната храна, а първите симптоми се проявили веднага след секс с мъжа ѝ. Поради тази причина лекарите заключили, че именно интимният контакт е провокирал силната реакция на организма.

И при двата описани случая алергичната реакция е била предизвикана от антибиотик, който се съдържал в семенната течност на партньора. Приятелят на първата жена преди секс е пил лекарство, изписано му заради ушна инфекция. Мъжът на американката се е лекувал с пеницилин по времето, когато са имали интимен контакт.

Други алергии

Подобен случай на алергия от партньора е описан преди 10 г. от британски учени. Млада 20-годишна жена се изринала изцяло след секс. Виновник за това били бразилските орехи, които приятелят ѝ изял преди срещата си с нея. Това било доказано по експериментален път. Медиците взели проба от спермата на младежа – веднъж на гладно и втори път два часа и половина, след като е изял четири бразилски ореха. И двете проби са нанесени върху кожата на пациентката. В първия случай не е имало реакция, докато втората проба е предизвикала зачервяване и обрив на третираното място.

За аналогичен случай, предизвикан от обикновени орехи, споменават и индийски алерголози. Именно с храната лекарите свързват случая на американката, която се оказало, че има алергия към потта и спермата на мъжа си и към потта на двамата си сина. По-рано пациентката е имала алергия към зелени зеленчуци, които тя изключила от менюто си. Мъжът ѝ, обаче, не е ограничил храната си и хранителните алергени от зеленчуците са попаднали в семенната му течност. Това, от своя страна, е предизвикало силната алергична реакция на жена му по време на секс. Интересното било, че жената е проявила не толкова силна алергична реакция към спермата на други мъже, което било установено след няколко проведени кожни теста. Лекарите не успели да доведат докрай научните изследвания, тъй като жената се развела с мъжа си и излязла от експеримента.

Объркан имунитет

Понякога алергичната реакция наистина възниква спрямо партньора, по-точно спрямо съдържащите се в семенната му течност белтъчини. Учените все още не са уточнили напълно кои от тях, но смятат простатно-специфичния антиген (PSA) за един от възможните виновници. Структурата му съвпада 70 % с простатичния каликреин, който присъства в урината и епитела на кучетата и може да причини алергии към тези животни.

През 2012 г. австрийски имунолози са описали случай на 25-годишна жена, която всеки път след интимен контакт получавала сълзене на очите, обриви и проблеми с дишането. Тестовете потвърдили алергия към кучешки пърхот и човешка сперма. Учените предположили, че заради сходната си структура имунната система е объркала човешкия антиген с животински белтък, затова сексът е предизвикал бурната реакция на организма. Американските учени отчасти потвърждават тези хипотези. Направените изследвания показали, че подобен тип алергична реакция проявяват жени с непоносимост към кучешката козина.Единственият начин този проблем да бъде решен е въздържанието или ползването на презервативи. Ако имате подобни оплаквания, това не означава, че не може да имате дете от любимия си. Корейските медици се справили с подобен случай, като дали на бъдещата майка антихистамин час преди да има полов контакт. Разбира се, може да се изпробват и съвременните технологии по изкуствено оплождане.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паспарту

    15 9 Отговор
    Аз много доволен...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лора

    6 21 Отговор
    Темата е много интересна и забавна, поне за мен...! Болен и стар човек, наистина не става за секс, алергии има, това е века и на алергиите, които са доста опасни, не само това, което е казано в статията..! Болестите, наистина и при млади и при стари, но все пак не можеш да сравнииш в никакъв случай един млад и пълен с енергия млад човек...! Давам пример, стара жена цял живот е правила секс, то това и е в кръвта, но по спокоен защото с възрастни хора, сега на края на живота си тя се прави на малко момиче, вълнува се и прави не здравословен секс за нея, инфаркт, инсулт, пада върху младия клиент и до там...!!!

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алл

    30 5 Отговор
    "Браво "на авторката ! Всеки път ме изумява със своите скрити фантазии !
  • 7 Някой

    16 4 Отговор
    До всички които пишат минуси , не разбирате когато човек пише с ирония ! Ей ,много се озлоби народа !
  • 8 Пръц

    20 3 Отговор
    Вени , искаш ли да пробваш на гладно , ял съм само чесън ?!
  • 9 агенция за запознанства "Ти гониш"

    21 4 Отговор
    Алергична към мухъл търси добре обезпечен мухльо.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 11 Отговор
    много дами биват изнасилвани гаврени малтретирани бити
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    обичам ДЕСИ ЦВЕТАНОВА от ГРАД ЛОМ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Лора":

    ЛОРА много правилно сте написала поста
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гошо

    12 4 Отговор
    А не може ли на финала да си смукне от чибука и да и се оправят реакциите?!
  • 16 Никой

    23 1 Отговор
    При моите дами сърбежа се проявява преди, а не след. А затрудненото дишане е по време.

    Коментиран от #27

  • 17 Рошко

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Лоррппав":

    Отдавна е борянка, и е ходещ вирус
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Най добрия

    8 3 Отговор
    Пълни глупости след Толкова много моми оправени нито една не се е оплакала с някакъв проблем тия учени май само на чикиикарат
  • 20 Играч

    9 2 Отговор
    Страшни тестове са им правили.Намазват я преди да е ял,мажат я и след това.Мажат я и с материал от други мъже за да са сигурни.Сигурно всички доктори ,поддръжката и параджията и той минава и накрая казват на мъжа и :Абе споко и от нас се обрива.
  • 21 Евач

    10 2 Отговор
    Е това се вика да ти умре на .ура
  • 22 onq s konq

    6 2 Отговор
    И ас идин пат штиах да умра слет секс сас Ристе саму чи от кеф
  • 23 Провинциалист

    9 0 Отговор
    Факти цитират Блиц. Няма по-голям виц.
  • 24 Лорчето

    4 4 Отговор
    💩😋🤮💩😋🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Велин

    8 4 Отговор
    ...:-) моята винаги ме критикува като започваме отзад, че ще и разширя дупенцето. Това е докато започнем. После мрънкането преминава в мъркане "давай, не спирай, хубаво ми е".
  • 27 А след

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    ... едно голямо разочарование и вайкане колко е глупава....
  • 28 Чепатия чеп

    4 1 Отговор
    Вени,ще ти разпоря хастара като Валери Симеонов национална лотария
  • 29 Дърта мастия

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Лорчето":

    💩💩💩💩🚾
  • 30 Тончо

    1 0 Отговор
    Редовно правя "доставки" на жена ми, отпред, понякога и отзад. Не се е оплакала.