Ореховките са разкошни бисквити, които може да сервирате с чай или кафе - рецепта, която задължително трябва да се пробва.
Необходими продукти:
3 белтъка
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. фино смлени орехи или бадеми (може и двете)
2 пакетчета ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците. Изсипете ги в дълбока купа, която задължително трябва да е напълно суха. Добавете щипка сол и започнете да разбивате с миксер, като бъркалките на миксера също трябва да са напълно сухи.
Добавете малко по малко пудрата захар и ванилията. Разбийте до получаване на твърд сняг.
След това прибавете на малки части смлените орехи, като вече разбърквате с дървена шпатула, за да останат белтъците на твърд сняг.
Застелете тава с хартия за печене и с помощта на малка лъжичка оформете топчета. Поставете ги на разстояние едно от друго, защото по време на печенето ореховките увеличават обема си.
Изпечете ореховките в предварително загрята на 170 градуса фурна, за около 20 минути, или докато придобият кафеникав цвят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Страх от диабет
Коментиран от #3
10:22 26.01.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Радо
11:16 26.01.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.