Last news in Fakti

26 Януари, 2020 10:41 4 923 26

Кой е човекът, който сменя Слави Трифонов?

  • слави трифонов-
  • николаос цитиридис-
  • шоу-
  • грък

Грък или българин е Николаос Цитиридис?

Както тази седмица стана ясно, новият водещ на вечерното шоу на bTV е Николаос-Теодорос Цитиридис. За водещата национална медия “Шоуто на Николаос Цитиридис" е може би най-важният и мащабен проект за 2020 г.. То трябва да запълни онази ниша, която беше емблема за телевизията близо 20 години, а Нико ще трябва да се бори със сянката на Слави Трифонов. Сравненията са неизбежни.

Шоуто тръгва в ефир в понеделник, 27 януари, в познатия пояс от 22,30 до 23,30 часа. За никой не е тайна какви са принципните съставки на вечерното шоу – има всякакви вариации по света, но рецептата е ясна – интервюта, скечове, закачки с публиката и бенда.

По-вълнуваща е смелостта, с която bTV са подходили. И честно казано Цитиридис е добър избор. Може би най-добрият. Не е познат на широката публика, но е много опитен. Не е водил “Национална лотария", не се е лигавил в риалити формати, нито е играл скечове в сянката на други комици. Не е и непознат в определени среди – една от водещите фигури в стендъп жанра, който набира скорост в България. Никой досега не е казал лоша дума за него и не го е видял намръщен.

След първия шок от фамилията Цитиридис, става ясно, че и името не е проблем, след като българската публика може да запомни Никос Икономопулос, Никос Вертис и Нико Казандзакис.

Комикът е роден на 1 февруари 1994 г. в Атина. Наполовин българин, наполовин грък. Гръцкият му род е от Халкидики, и по-точно от едно малко, много уютно градче – Сарти.

Майка му е българка от Благоевград. Екскурзовод е и говори перфектно гръцки език. И Додо проговорил на двата езика, но гръцкия почти е забравен. Когато е на 5 г., майка му се връща в България, заедно с Додо и лека-полека гръцката жилка залинява.

Гръцкото в Цитиридис се изразява в онова прословуто за елините чувството за справедливост, класов гняв и философските дилеми.

В Гърция имал време да хлътне и по една учителка в детската градина. “Рокерка, с къса коса и кожено яке. Вземаше една китара и ни свиреше. Всички я гледахме като омагьосани", разказва Додо за мистичната за него госпожа Дзени.

Днес Цитиридис говори на гръцки само с чиновниците и контролата от “Градска мобилност". Като студент често се возел без билетчета, а когато попадал над онези мрачни сенки из транспорта, дето с човешка ненавист крещят “Билетчето, моля!", Никос започвал да им говори на гръцки в смисъл на "??? ??? ?????????!" или нещо подобно. Обикновено се разминавал с глобата. Един ден обаче му поискали 20 евро, вместо 20 лева и той бързо превключил на български.

За него българите са много по-позитивни от всички балканци, независимо, че непрекъснато мърморят.

“Къде по света ще намерите такъв оптимизъм. Имаш сватба и завалява дъжд. Всеки друг ще каже “ех, че гадно", а българинът ще каже “ей, ще ни върви по вода".

Винаги е бил убеден, че големите планове за него са в България и изглежда това е на път да се случи.

Първата професия на Цитиридис е журналистиката, а един журналист и добре да живее, рано или късно среща Волен Сидеров. Така се случва, че след края на местните избори през 2015-а, Никос е в редакцията на “Офнюз", когато редакторът му казва “Волен е в НАТФИЗ!". Младежър хуква и се оказва първият, който пристига в Академията. Приближава към Волен и най-учтиво го пита “Господин Сидеров, може ли да излезете навън?" с идеята да го пита какво прави там. Онзи веднага го подхванал – “Кой си ти?", “Николаос Цитиридис от Офнюз!", “Кой? Ципрас? Цитрос?". Пита го дали знае български. Подава му да прочете депутатската карта, за да го изпита дали може да чете български език. Може, Сидеров, може. Наше момче си е, пише "Труд". Ето и какво е мнението на някои популярни личности за него:

"Николаос е толкова забавен човек, че не мога да повярвам, че не е актьор. Но той всъщност е актьор, защото е стендъп комик. А шоуто му е вдъхновено от световните образци в жанра".

Александър Кадиев, актьор и водещ

"Той умее да разговаря. Има чувство за хумор. Позитивен е. Ще ви накара да се чувствате добре в неговата компания. Нов телевизионен талант! Убеден съм, че неговото шоу ще остави зрителите с позитивно настроение, усмихнати и спокойни за утрешния ден".

Георги Тошев, продуцент

"Имаме нужда от повече млади българи като Николаос, защото той е талантлив, продуктивен, харизматичен и много работлив преди всичко. Може би малко зрители знаят, но той се е занимавал с журналистика. Има награди, посветени на журналистическия си труд, което пък ще е в негова помощ в интервютата, които ще води в шоуто".

Антон Хекимян, водещ

"От “Вечерното шоу с Джони Карсън" по NBC всички следват еднакъв формат. Някои телевизии имат по две или три едно след друго. Въпросът е кой е водещият. А водещият е Николаос Цитиридис – за първи път в България ще се пренесе наистина американският модел на вечерното шоу – не само като обстановка, но и като водещ, който е стендъп комик, сам си пише скечовете и знае как да задава въпроси на гостите си, защото е бил и журналист".

Ясен Дараков, кореспондент в САЩ


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    24 12 Отговор
    Византиец, който си мисли че света се върти около него!
  • 2 само Слави

    36 37 Отговор
    Слави никой не може да го замени. Той е шоумен номер едно в българия и това убива психиката на някои

    Коментиран от #10, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Един друг

    19 5 Отговор
    По-важно е кой ще му финансира шоуто.Щото видяхме как предишния пееше срещу който му кажат.Първо величаеше Борисов ,а после . . .
    Плюеше и той Костов,подиграваше се на учители,доктори и др. учени хора.Добре работеше за простото население и някой плащаше добре за това.Колкото е по глупав един народ толкова по- лошо живее.
  • 5 Bingo

    33 4 Отговор
    Един продукт започнат ли да го рекламират неистово значи за нищо не става.
  • 6 КОМБАЛА

    18 1 Отговор
    БОЛИ МЕ ЗЕХТИНА
  • 7 Фикус Цициридис

    22 6 Отговор
    Не важно на вас да вие смешно, важно е на Боко да му е комфортно и приятно и "смешките" да са политически коректни !

    Коментиран от #11

  • 8 Тоя си е о раснал главата

    11 2 Отговор
    Като Славун сега ако има и толкова глупаво чувство за хумор никой няма да усети разликата хаха
  • 9 Behemoth

    11 4 Отговор
    Няма да му се получи с масовия българин на него му трябва по хард турбо фолк простотия като на новия политик....със смешки за пред двайсетина души псевдо Ентелигенция няма да му се получи...
  • 10 Реалист

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "само Слави":

    Дано и никой не се опитва го заменя Слави - водене на ужасни интервюта с гостите, в които те не могат да кажат 2 думи без да бъдат прекъснати, жалки опити за повтаряне на изтъркан хумор, абсурдни скечове на читалищно ниво, които често прерастват в чиста лигавщина, безогледно плюене по известни личности и за капак кючеци и политическа пропаганда в предаване, което се очаква да е развлекателно. Не знам какъв ще е новият, вероятно пълен провал, но и Слави не ставаше за гледане от много дълго време насам.

    Коментиран от #13

  • 11 Хахаха

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фикус Цициридис":

    Да видяхме Боко като дойде в студиото колко му беше некомфортно и колко го стресна дългия хахаха😂😂😂
  • 12 Анти-Български оправници в България

    6 10 Отговор
    Нана гладуиш Маги Халваджиян Кеворк Кеворкян Башар Рахал Антон Хекимян и още поне пет които забравих в момента да изброя са в най-големите медийни национални телевизии на държавата е това нормално ли е за една държава кажете вие всичко това в ефира да е мелез и къръшък и чужденец

    Коментиран от #20

  • 13 Абе направо

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    без много да увъртаме Славчо си е един плешив чалгар който направи пари на гърба на простолюдието и си вярваше,че е велик а реално е едно селско парвеню чиито късмет е проработил.
  • 14 Шоуто на пмярите

    8 2 Отговор
    Излагация.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    3 15 Отговор
    Коментиращите тук не искат да си признаят, че главната цел на Слави отдавна не е да прави шоу, а да защитава истината и да се бори за справедливост в държавата. А новото шоу ще бъде развлекателно, моите уважения към водещия, но няма шанс да се извиси над каузата на Слави. Кауза, която трябва ние всички да прегърнем.
  • 17 Всъщност тоя ако пее гръдско

    2 5 Отговор
    Няма да е лош. Но не и БГ чалга ще е отврат.
  • 18 Напротив

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "само Слави":

    Всеки чалгаджия, който обслужва интереса на спонсора би се вписал отлично
  • 19 По правилно

    0 2 Отговор
    Не кой сменя наш с чужд, а кой ще смени пожарникар с политик?
  • 20 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Анти-Български оправници в България":

    Да не искаш да се постъпи като с българските турци през 1989 година .Невежа такъв.
  • 21 Лелее

    1 2 Отговор
    Айде и ВЕЧЕРНОТО Шоу по Хамерски Тертип!!!
    Тъй било “ правилно “ според кореспондентът ни в ФАЩ!!!!А как да пикаем ?
  • 22 експерт

    3 2 Отговор
    няма незаменими хора, има неповторими.
  • 23 Слафчо

    2 0 Отговор
    Айде, ще видим утре какъв е. Успех!
  • 24 tnt

    2 1 Отговор
    БТВ искат БГ публиката да препознаят този палячо като славуцата, ама няма да стане.. ония беше мега селтак.
  • 25 дедо

    1 1 Отговор
    От толкова много малоумни реклами, тоя го намразих още преди да е почнал!
  • 26 Къню

    0 0 Отговор
    Първата седмица две може и да се гледа, като нещо ново, но после заеви...