Last news in Fakti

29 Януари, 2020 11:02 6 689 7

Огласиха 30 лекарства срещу коронавируса в Китай

  • вирус-
  • коронавирус-
  • китай-
  • лекарства-
  • здраве-
  • нелечима болест

Руски експерт твърди, че тези 30 лекарства работят в лечението на вируса

Огласиха 30 лекарства срещу коронавируса в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуват около 30 медикамента, които могат да лекуват смятания за нелечим коронавирус от Китай. Това заяви депутатът от Държавната дума на Русия и бивш главен санитарен лекар на Русия Генадий Онишченко.

"За да успокоя нашето общество: например, около 30 медикамента, които днес са налични, лекуват, работят против този вирус. С 12 от тях ние лекуваме ХИВ-инфекцията", допълни още лекарят. За да не се разболеете, Онишченко препоръчва да не се купуват зеленчуци и плодове, които не са преминали термична обработка. Освен това, не се препоръчва да се купува месо от пазари. Лекарят също призова хората да се въздържат от пътувания в Китай.

В Русия, според изявленията на властите, засега случаи на новия вирус не са регистрирани, но те се наблюдават в гранични с Русия китайски райони. Вече е известно, че вирусът се предава от човек на човек. Основните симптоми на инфекцията са повишена температура, умора и кашлица.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сух

    25 4 Отговор
    А ние още не можем да изследваме дали човек е болен от вируса. Всички страни имат необходимото да разберат дали това е новият корона вирус, но ние не. Какво чакахте пак? Това правителство определено е не компетентно да управлява държавата!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Ян Бибиян

    9 4 Отговор
    Къде видя правителство? Има царство с цар - Боко тиквата.
  • 4 Вуйо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сух":

    Е как бе, казват ти че тоя приетия във ВМА не бил болен от такова заболяване,а най банална инфекция....уж. По другата обясняват че теста за корона вируса ще бъде наличен у нас след две седмици.Да се смееш ли,да плачеш ли....
  • 5 ПРОСТОТИИ

    7 1 Отговор
    КЪДЕ ВИ Е СПИСЪКА НА ТЕЗИ ЛЕКАРСТВА,САМО ПРАЗНИ ПИСАНИЦИ
  • 6 Град Кубрат

    4 2 Отговор
    Само педали и боклуци ни управляват.. Как може да сме толкова зле с икономика, техника, медецина и всичко останало.... На приказки сме големи а ако дойде нещо такова в България на 100% трябва да легнем и да умрем. А относно икономика няма да казвам!! Ако има как да направят и заплатите по 100 лв и да бъдеш роб на работодателя си а ония в парламента да взимат по 10 000 само за да си стоят в тях си ще бъдем най-добре!! Народа трябва да управлява държавата а не някакъв Бойко който до вчера беше никой а днеска уж ще оправи народа!
  • 7 Смях

    2 1 Отговор
    По смотана държава (царство) от нашата няма,само дебили ни управляват е то с тая тиква дето ни е премиер какви да бъдат