Славянският гювеч може да се приготви с различен вид месо – с агнешко месо, с телешко месо, със свинско месо, или пък смесено. Засищащо и богато като вкус, по-скоро зимно ястие, което ще зарадва любителите на българската национална кухня.
Необходими продукти:
800 грама свинско месо
3 глави лук
400 грама червени чушки
300 грама домати
1/2 чаена чаша олио
1 чаена лъжица червен пипер
1/4 чаена лъжица черен пипер
1 чаена чаша ориз
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Добре е да изберете шарено свинско месо, за да не бъде гювечът твърде сух. Измийте месото и го нарежете на едри парчета. Обелете лука и го нарежете на ситно.
В голям тиган или тенджера сгорещете олиото, изсипете в него лука заедно със свинското месо и запържвате за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
Измийте чушките и ги нарежете на дебели ивици. Заедно с измития и отцеден ориз ги добавете към месото. Прибавете и 1 чаена лъжица сол, червения и черния пипер. Разбъркайте добре.
Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, след което също ги добавете към сместа, като разбърквате. След като сместа остане само на мазнина, я изсипете в тава, добавете 2 чаени чаши вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Два нахални етноса☎️
Коментиран от #2
10:07 17.02.2020
2 Бай хой
До коментар #1 от "Два нахални етноса☎️":
Кво са правиш на алкохол?10:25 17.02.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Вени е No1
12:01 17.02.2020
5 Хипопотам с прашки🐷🚾☎️
Коментиран от #6
12:26 17.02.2020
6 Исках да кажа
До коментар #5 от "Хипопотам с прашки🐷🚾☎️":
Освен гивеч, злоба и много сланина, така че сега ти си 🚾. за яко закъсали,, кукувци,,..!! (Мамниците, цял живот предизвикват катаклизми...!)12:29 17.02.2020
7 уф уфуф уф
Коментиран от #8
14:56 17.02.2020
8 ооооооо
До коментар #7 от "уф уфуф уф":
стига бе, Венчето може да готви, но не е правила секс до сега.18:03 17.02.2020