Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 15:21 11 723 6

Ето кой ще готви в новото кулинарно предаване в телевизията на Слави

  • кулинарно предаване-
  • 7/8-
  • mate kitchen-
  • георги николов-
  • готвач

Тази вечер от 18:00 часа ще се излъчи първият епизод на Кухнята за приятели „Mate Kitchen“

Ето кой ще готви в новото кулинарно предаване в телевизията на Слави - 1

От месец по телевизия „Седем-осми“ вървят реклами за новото, различно кулинарно предаване. В началото рекламните клипове показваха гафове в кухнята и само две ръце, без да става ясно кой е готвачът. В социалните мрежи бързо се заформиха дискусии по темата, които гадаеха дали форматът ще е хумористичен или наистина ще показва полезни рецепти. Любопитно на зрителите бе и кой ще е кулинарът, който ще готви на екран, и ще видят ли някога неговото лице. Имаше догадки, че това е някой от екипа на Слави или чужденец, който българският ефир не е виждал до момента. За да отговорят на всички тези въпроси, сценаристите поканиха в своето шоу кулинара на „Mate Kitchen”. Оказа се, че неговото име е Георги Николов, бивш професионален спортист по джудо и самбо

„Завършил съм професионална гимназия по обществено хранене и съм работил в ресторант в Англия, но на нито едно от тези две места не се научих да готвя. Всичките си практически знания и полезен опит в кухнята придобих едва когато ми се наложи да се грижа и изхранвам на ежедневна база осемчленно семейство, което се състоеше от две бебета, трима тийнейджъри, двама възрастни и един пенсионер“, сподели Николов.

Ивайло Вълчев обобщи, че концепцията на „Mate Kitchen” е да е различното кулинарно предаване, в което „звездата е храната“, а не готвещият. „Ако видите искряща от чистота фурна, да знаете, че в нея не се готви. Всяка кухня се цапа, ако се ползва по предназначение. Затова и ние искаме да предадем домашната обстановка, в която цапаме, изтърваме, изгаряме. Искаме хората да се припознаят в нас, защото ние не сме шеф готвачи, а най-обикновени хора, които всеки ден се сблъскваме с предизвикателството да изхранваме семействата си“, разказва още Георги Николов. В кухнята за приятели „Mate Kitchen” зрителите ще получават готови отговори на вечния въпрос „Какво ще хапваме“ с комбинация от рецепти за дневно и седмично меню, както и ориентировъчен бюджет за необходимите продукти за всяко ястие.

Оказа се, че освен кулинарната платформа “Mate Kitchen” екипът е основал и едноименна фондация, чиято цел е да се бори с разхищението на храна. „Остатък не е лоша дума и да се готви с остатъци не е срамно. Напротив – практично е, умно и отговорно“, категоричен е кулинарът.

Предаването „Mate Kitchen” стартира днес от 18:00 часа и ще се излъчва всеки делничен ден в този час, а в събота и неделя ще стартира още от 11:00 часа.

Ето кой ще готви в новото кулинарно предаване в телевизията на Слави


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"Оказа се, че неговото име е Георги Николов, бивш професионален спортист по джудо и самбо"....Значи тоя ще ни е министъра на спорта....

    Коментиран от #3

  • 2 Зайко Байко многознайко

    6 1 Отговор
    В да назначат бай Иван Професора, като гледам какъв виртуоз е с китарата мисля, че той най-добре ще се справи!😀
  • 3 Не позна

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    тоя ще е кандидат за мястото на Валката по морето, защото ще ходи без охрана

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ели

    1 0 Отговор
    Предаването го гледам постоянно винаги си записвам рецептите,защото те са обикновени,лесни и много добре представени.Пожелавам на готвача да е жив и здрав и нека не се срамува да покаже освен част от тялото и лицето си.Защото го заслужава.Успех на предаването.
  • 6 Мари

    0 0 Отговор
    Интересно предаване.
    Защо не издаде поредица от книжки, които да се купуват в РЕП с някой вестник,особено сега когато сме повечето време въщи.
    Поздравления за г-н Николов.