Много вкусни и меки милинки, които освен това се приготвят много лесно, вижте как:
Необходими продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 кг брашно
1 ч.л.. сол
1 щипка захар
вода
За плънката:
около 250 г сирене
3-4 яйца
олио за намазване на тавичката масло, сол и галета за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбок съд натрошете маята, добавете захарта и солта, 1 ч. ч. топла вода и малко брашно. Замесете и оставете за около 15-20 минути на топло маята да втаса. Добавете останалото брашно, киселото мляко, вода и бъркайте до получаването на гладко и меко тесто. Оставете да втаса около 20-30 минути.
През това време направете плънката – натрошете сиренето и добавете яйцата. В съд разтопете маслото и запържете леко галетата със солта. Свалете от огъня.
От тестото направете равни по големина 5 топки. Всяка разтеглете в дълга елипса, по средата поставете плънката от яйца и сирене. Защипете в двата края. Започнете да режете хапки, които слагайте обърнати в намазана тава. Прилепяйте хапките плътно една до друга. От сместа ще се напълни около една голяма тава.
Отгоре залейте със сместа от галета и масло. Печете в умерена фурна за около 20-25 минути. Извадете и оставете леко да се охлади.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 сладокусник
10:08 22.02.2020
2 Рошковица - мой ник(така реших)
Коментиран от #3
10:40 22.02.2020
3 Рошко
До коментар #2 от "Рошковица - мой ник(така реших)":
А сиренето изкаш ли да го оближеш ?!?Коментиран от #4
11:38 22.02.2020
4 Не мухльо
До коментар #3 от "Рошко":
Сирене не обичам...!Коментиран от #5
11:57 22.02.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.