Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 10:05 7 107 6

Рецепта на деня: Класически милинки със сирене

  • милинки-
  • тесто-
  • закуска-
  • сирене-
  • какво да сготвя

Вкусна закуска без много усилия

Рецепта на деня: Класически милинки със сирене - 1
Снимкa: Shutterstock

Много вкусни и меки милинки, които освен това се приготвят много лесно, вижте как:

Необходими продукти:

1/2 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 кг брашно
1 ч.л.. сол
1 щипка захар
вода

За плънката:

около 250 г сирене
3-4 яйца
олио за намазване на тавичката масло, сол и галета за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок съд натрошете маята, добавете захарта и солта, 1 ч. ч. топла вода и малко брашно. Замесете и оставете за около 15-20 минути на топло маята да втаса. Добавете останалото брашно, киселото мляко, вода и бъркайте до получаването на гладко и меко тесто. Оставете да втаса около 20-30 минути.

През това време направете плънката – натрошете сиренето и добавете яйцата. В съд разтопете маслото и запържете леко галетата със солта. Свалете от огъня.

От тестото направете равни по големина 5 топки. Всяка разтеглете в дълга елипса, по средата поставете плънката от яйца и сирене. Защипете в двата края. Започнете да режете хапки, които слагайте обърнати в намазана тава. Прилепяйте хапките плътно една до друга. От сместа ще се напълни около една голяма тава.

Отгоре залейте със сместа от галета и масло. Печете в умерена фурна за около 20-25 минути. Извадете и оставете леко да се охлади.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сладокусник

    3 1 Отговор
    Когато е топла е милинка, когато изстине е Милин камък.
  • 2 Рошковица - мой ник(така реших)

    2 4 Отговор
    Това е тутманик, милинката е без сирене...! (Нали ви казах, едно време на милиционерите им казваха,, милинки,, а познайте от един път, защо...!)

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рошковица - мой ник(така реших)":

    А сиренето изкаш ли да го оближеш ?!?

    Коментиран от #4

  • 4 Не мухльо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Сирене не обичам...!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.