25 Февруари, 2020 14:53 2 356 7

Кралицата готви нов удар по Хари и Меган

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • кралица-
  • кралица елизабет втора-
  • кралско семейство-
  • удар-
  • незаивисмост

Напускането на Хари и Меган разтресе кралското семейство

Кралицата готви нов удар по Хари и Меган - 1
Снимка: Shutterstock

В началото на тази година Меган Маркъл и принц Хари хвърлиха най-неочакваната и шокираща бомба на годината, която разтърси не само Великобритания, но и целия свят. Те обявиха, че напускат кралското семейство, защото искат да бъдат „финансово независими“.

До скоро не се знаеше кога ще напуснат официално. Преди близо седмица най-накрая се появи информация, че херцозите на Съсекс ще останат на своя „пост” като висши членове на кралското семейство до края на март. От 1 април те вече няма да бъдат част от Бъкингамския дворец.

Сега източник, близък до кралското семейство, издаде нови подробности за „Мегзит“.

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарват времето си както във Великобритания, така и в Северна Америка, че и Канада.

Меган и Хари ще продължат да работят в тясно сътрудничество с организациите, които са покровителствани в Обединеното кралство и страните от Общността, но през годината те ще положат усилия и за създаването на собствена организация с нестопанска цел.

„Подробности за тази нова организация ще бъдат оповестени по-късно тази година. Като цяло темите на тяхната работа ще останат непроменени: насърчаване на младите хора и повече и по-достъпна информация за психичното здраве като цяло“, издаде източникът от Бъкингамския дворец.

Последното събитие, на което Меган и Хари ще се появят като висши членове на кралското семейство, ще бъде музикалният фестивал Mountbatten, който ще се проведе на 7 март в Лондон.

Източникът от Бъкингамския дворец добави, че след година кралското семейство ще преразгледа постигнатото споразумение с херцозите на Съсекс.

„Тъй като нямаше друг подобен на техния случай, включващ финансова независимост на Меган и Хари, членовете на кралското семейство и херцозите на Съсекс се съгласиха на "пробен" период от 12 месеца, за да гарантират, че споразумението работи еднакво добре за всички страни“, допълни мъжът, близък до британското кралско семейство.

Междувременно се разбра, че принц Хари ще запази своя чин „майор и капитан от 3-ти ранг на Кралския флот на Великобритания“ през този период, но няма да може да използва почетните си военни постове.

Освен това през въпросните 12 месеца херцозите на Съсекс няма да бъдат назначавани и на нови длъжности, свързани с британското кралско семейство.

„Все още не е напълно решено дали принц Хари и Меган Маркъл ще могат да използват думата и титлите „кралски“ в своите нови начинания. На този етап кралица Елизабет II е склонна да им забрани да правят това“, допълни източникът от Бъкингамския дворец. Хари пък отвърна на баба си, че тя "не притежава правата върху думата "кралски."


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еразъм

    28 1 Отговор
    Не съм фен на монархията и коронованите особи, но тази кралица има железни нерви и свръхнормално търпение! Я колко глупости изтърпя от Холивудското парвеню преди да реагира.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Емил

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Еразъм":

    Май има напреднала форма на деменция!
  • 3 Важното, че на Хари

    5 5 Отговор
    Му отива военната униформа, другото не е важно...!

    Коментиран от #6

  • 4 ЕвроЗона

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Еразъм":

    Парвенюто от Джулиууд като видя, че и махат представката пред името, запищя като на умряло. Без титла няма кинти... а....! Хари е от наште -обикновен будала...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЗС

    0 0 Отговор
    младите да не ядадат гозба с гъби като за последно