Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 18:53 5 382 12

9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден

  • ежедневие-
  • опасности-
  • здраве-
  • дейности-
  • ситуации-
  • опасно-
  • застрашава здравето

Често подценяваме опасността, мислейки, че можем да я предвидим и забележим

9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден - 1
Снимки: shutterstock

Опасностите дебнат отвсякъде. И макар да мислим, че можем да предвидим и избегнем много от тях, често грешим. Понякога най- обикновени и наглед безопасни неща и ситуации се оказват изключително заплашителни и застрашаващи здравето ни.

В нашето ежедневие се сблъскваме с всевъзможни ситуации, които изглеждат безобидни и заради това ние ги подценяваме.

Сайта Bright Side е подбрал девет действия от нашето ежедневие, които повечето хора изобщо не подозират, че са опасни за тяхното здраве:

Пием от пластмасови бутилки

Микропластмаса може да се открие в голям брой пластмасови бутилки. Тези малки пластмасови частици са заплаха за човешкото здраве.

Те намаляват плодовитостта, увеличават телесните мазнини, оказват негативно влияние върху нервната и имунната система, както и върху мъжкото генитално развитие. Насърчат затлъстяването в детска възраст и увеличават шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания. Особено вредни са за подрастващите.

9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден
Снимки: shutterstock

Носим дрехи на химическо

Химическото почистване, както се разбира и от името му, е химичен процес, при който се използват много опасни химикали. Някои от тях могат да останат в тъканите. При вдишването им е възможно да се стигне до дихателни и очни раздразнения, главоболие, виене на свят и проблеми със зрението.

Задържаме кихавицата си

Никога не трябва да задържате кихавиците си, защото има вероятност да разкъсате тъпанчето си с въздуха, който стига до ушите ви. Контролираното кихане води още до свиване и спукване на кръвоносни съдове в очите и носа.9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден
Снимки: shutterstock

Използваме козметика със синтетични компоненти

Важно е да знаете дали гримът, който използвате, съдържа синтетични компоненти, които могат да бъдат много вредни. Те се натрупват в тялото с течение на времето и могат да причинят дразнене на кожата и дори рак.

Използваме парфюми, пълни с химикали

Много парфюми са пълни с токсични съставки. Част от тях идват от петролни продукти и могат да причинят дихателни и хормонални проблеми, гадене и повръщане. При най-лошия сценарий дори е възможно да се стигне до отравяне и дори рак.

9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден
Снимки: shutterstock

Не сменяме възглавницата си

Всяка вечер възглавницата ви абсорбира части от кожата, косата и тялото. Това може да привлече прахови акари, което пък да доведе до алергия.

Скубем космите в носа си

Изскубването на космите от носа ви може да предизвика дразнене и възпаление на кожата. Ако ги премахнете, също така ще отслабите имунната си система, което може да доведе до менингит и други мозъчни инфекции.9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден
Снимки: shutterstock

Стискаме пъпките си

На първо място, това може да доведе до влошаване на състоянието на кожата и образуване на белези. Има зона на лицето, известна като „триъгълник на смъртта“, която има пряка връзка с мозъка.

Ако предизвикате инфекция в нея чрез стискане на пъпки, лесно може да се стигне до поражение на нервната система и проблеми със зрението, парализа, менингит и в най-лошите случаи - до смърт. 9 опасни неща за здравето, които правим всеки ден
Снимки: shutterstock

Ядем предварително опаковани храни

В предварително опакованата храна има далеч по-малко полезни вещества от тези в прясната. Много от тези готови продукти съдържат канцерогени, защото са приготвени при високи температури. Консумацията им повишава риска от диабет.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телефончету

    8 8 Отговор
    Всичко е вярно...! За опакованите храни ,почти всички прибягват до тях, мързела е у почти всеки...!
  • 2 Стоян, София, 46г

    35 2 Отговор
    Добавете и живеене в кочината на герп
  • 3 60 г фенка

    7 0 Отговор
    Задължително, след скубане на космите от където се сетим и имаме, политиката, не може без нея..!!!
  • 4 Behemoth

    13 5 Отговор
    Ибаси простотиите ....що за хора се занимават с това?
  • 5 Ххх

    10 2 Отговор
    Доста безмислена статия. Опакованите храни са вредни разбира се, но не защото са приготвени при високи температури, а защото съдържат консерванти. А относно стискането на пъпките написаното е пълна идиотия. Там нещата са много индивидуални и опират до особености на кожата на определени места. Виждал съм хора с така наречените разширени пори на кожата. Черна точка, подутина на мястото - ами то просто е грозно и гнусно да гледаш някой с такива образувания по лицето. Но според автора на статията - не трябвало да се пипат поради риск от инфекции. Ами ако си стискаш такива образувания, не може ли да се намажеш със спирт или нещо от сорта ? Автора или не е умствено адекватен, или нарочно пише по такъв начин, та хората да не си почистват образуванията сами, ами да ползват разни козметични продукти, които рекламират за целта.

    Коментиран от #12

  • 6 Нощни птици

    3 5 Отговор
    Ако си бием чикии, ще получим гинекомастия (мъжки цици) към 30, заради пролактина. Ако го правим орално - предизвикваме прионна инфекция, която разваля ДНК-то на партньора.

    Коментиран от #7

  • 7 Сесерем

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нощни птици":

    ми то казват че и канибалите получват тая прионна болест. Явно организма не е приспособен да приема вещества, чиито място не е там

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    5 0 Отговор
    За скубането на космите не съм съгласен! Ние се скубим до кръв!
  • 10 Жълтата хлебарка

    5 0 Отговор
    Виждала сън на подобие за жена, грозна и мазна кожа, мазна коса, имаш. чувството, че всеки момент ще по текат вади от мазнина и ако сега ми говори за поддръжка, то може би е,, матрял,, от млад мъж...!
  • 11 оня с коня

    0 0 Отговор
    Аз искам да опраскам Хасан
  • 12 Момчил

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Тук няма автори ! Само копи-пейстъри