Плакиите са превъзходни ястия на фурна с много зеленчуци и лук. Често те са постни, но тези с риба будят истинско кулинарно възхищение, обещава menumag.bg.
Необходими продукти:
2 средни скумрии
4 домата, нарязани на филии
2 моркова, нарязани на тънки кръгчета
1 зелена чушка, нарязана на кръгчета
1 червена чушка, нарязана на кръгчета
2 глави лук, нарязани на тънки кръгчета
4 резенчета лимон
100 мл бяло вино
50 мл олио
4 с. л. нарязан магданоз
4 с. л. орехи, едро счукани
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и отделете филетата. Посолете и се поръсете с пипер. Подредете в тава.
Върху рибата наредете на пластове доматите, морковите, чушките и лукът. Посолете леко. Залейте всичко със сгорещеното олио. Налейте виното в тавата. Сложете да се пече на 180 градуса около 20 минути. Поръсете с орехите и магданоза и допечете още 5 минути.
Поднесете плакията студена, гарнирана със зелени маслини.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 манджа с грозде
10:12 27.02.2020
2 Лорчето, ценител на хубавото...!
Коментиран от #4
10:19 27.02.2020
3 Някой си
10:20 27.02.2020
4 Мога да прибавя
До коментар #2 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":
Скумрията, когато е прясна, незастияла е една от. вкусните риби, която може да се приготвя, кой как желае..! При плакията, основно са доматите, ако не желае някой, нещо от продуктите, да не слага, вкусотийка си е..!10:24 27.02.2020
5 The Chef
16:28 27.02.2020