Last news in Fakti

4 Март, 2020 17:19 5 090 6

Плодове и подправки, които топят килограмите на мига

  • отслабване-
  • диета-
  • плодове-
  • зеленчуци-
  • сваляне на килограми-
  • вещества-
  • помагат-
  • здраве-
  • хранене

Промяната в диетата не е толкова лесна, колкото звучи

Плодове и подправки, които топят килограмите на мига - 1
Снимки: shutterstock

Някои вещества, намиращи се в храните с растителен произход, могат да помогнат в борбата с килограмите. Когато повечето хора решат, че е време да свалят някой и друг излишен килограм и да отслабнат, те често се сблъскват с въпроса - откъде да започна?

Посещението при специалист по хранене или започването на ежедневни тренировки във фитнеса, понякога са едва втората стъпка към успешното сваляне на тегло. Много експерти са на мнение, че първо трябва да се уверите, че метаболизмът ви работи правилно. Това означава, че трябва да отидете на лекар, да си направите определени изследвания и когато видите резултатите едва тогава да се захванете с влизането си във форма.

Промяната на диетата обаче, не е толкова лесно начинание, колкото звучи. За някои отказът от бърза храна изглежда ужасяващ, но все пак трябва да се научите, поне приблизително, как да броите калории, както и съотношението на протеините, мазнините и въглехидратите в храната.

Тези, които са тръгнали по пътя на отслабването, се съветват да консумират много фибри. Това са растителни влакна, които не се абсорбират от тялото, но помагат на храносмилането, подобрявайки чревната подвижност и прочистването. Фибрите се намират във всички храни от растителен произход.

Обърнете внимание на ябълките, зелето, крушите, краставиците и листните зеленчуци - те имат най-много фибри. Също така, експертите съветват да приемате фибри под формата на хранителни добавки, но обсъдете тази точка с вашия лекар.

Има два плода, които с право се считат за най-добрите приятели на метаболизма. Това са ананасът и грейпфрута. Ананасът съдържа ензима бромелаин, който подобрява храносмилането и намалява скоростта на образуване на мастна тъкан.

Грейпфрутът ще помогне да се регулира нивото на инсулин, спомага за производството на храносмилателни ензими и ускорява метаболизма.

Плодове и подправки, които топят килограмите на мига
Снимки: shutterstock

Многобройни проучвания показват, че подправките могат да ви бъдат от помощ при отслабването.

Лютият червен пипер, канелата, джинджифилът, куркумата могат да бъдат особено полезни. Те не само ще направят познатите ястия по-интересни, но и ще ви помогнат бързо да се почувствате пълноценни, а също и да ускорите метаболизма си и да постигнете желаните резултати по-лесно и бързо.

Плодове и подправки, които топят килограмите на мига
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байчовица 🐷

    7 1 Отговор
    Аз съм бременна, не става...!
  • 2 Христо

    6 1 Отговор
    Нещо против коронавирус?

    Коментиран от #5

  • 3 Пенсионер 200

    14 2 Отговор
    Маам сланина, кучето ме гледа завистливо. То е дебело, а аз кльощав, защото то обикаля кофите и през деня, когато аз от срам се правя, че чета вестник. Нещо не е как трябва в тази диета!
  • 4 Ахахаха

    4 5 Отговор
    Ябълки... плодовете с най-много захар
  • 5 Чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Христо":

    Калибър '45. Гаранция 100%!6
  • 6 Moksi

    0 0 Отговор
    Има нещо вярно за ананаса и грейпфрута, лютото обаче води до преяждане