В най-празничния ден на месец март можете да си позволите повече от един бонбон, затова ви предлагаме да си направите торта „Тофифи“. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
6 яйца
120 гр черен шоколад
120 гр брашно
160 гр захар
120 гр краве масло
40 гр пудра захар
За първия крем:
200 мл течна сметана
200 гр млечен шоколад с лешници
За втория крем:
200 мл течна сметана
100 гр захар
За украсата:
1 пакет карамелени бонбони
1 кутия бонбони "Тофифи"
100 гр черен шоколад
100 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
За блата:
В две купи разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг, а жълтъците разбийте с пудрата захар.
Разтопете шоколада на водна баня. Към него добавете маслото и разбъркайте добре. Прибавете шоколадовата смес към жълтъчната. Към получилата се смес започнете да прибавяте белтъците и пресятото брашно на порции. Разбърквайте внимателно сместа с шпатула, за да остане сместа пухкава.
Изсипете я в кръгла тава с падащо дъно с размер около 24 см в диаметър, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна на средно ниво за около 30 минути. Проверете с клечка дали блатът е готов. След като се изпече, го оставете да се охлади във формата. Изстиналият блат разрежете на три по хоризонтал.
За първия крем:
Загрейте сметаната на котлона, след което прибавете начупения на парченца шоколад и бъркайте, докато се разтопи.
В кръглата тава, в която изпекохте блата, започнете да редите тортата. Поставете първия блат, изсипете шоколадовия ганаш с лешници и разпределете отгоре половината от карамелените бонбони, предварително нарязани на малки парчета.
Поставете втория блат. Върху него изсипете 2/3 от втория крем (предварително разбит на сняг), а отгоре останалата половина карамелени бонбони.
Покрийте с третия блат.
Поставете тортата в хладилника да се охлади малко, а през това време пригответе украсата.
За украсата:
Затоплете 100 мл течна сметана и прибавете 100 г начупен шоколад. Към заделената сметана прибавете малко от този ганаш, така че да се получи бежов крем.
Извадете тортата от ринга и с част от крема намажете тортата отстрани. Изсипете останалия ганаш в центъра на тортата и украсете с бонбоните "Тофифи".
Оставете тортата в хладилника, за да стегне хубаво.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Johansson
10:30 08.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Лорчето
11:33 08.03.2020
8 Дърти лешове 2019
11:44 08.03.2020
9 цербер
13:40 08.03.2020
10 Чешърския котарак
13:47 08.03.2020
11 Тя ако беше кака добре
16:22 08.03.2020