Last news in Fakti

13 Март, 2020 10:05 8 892 17

Рецепта на деня: Печена риба във фолио

  • риба-
  • печена-
  • фолио-
  • какво да сготвя

Полезно и вкусно

Рецепта на деня: Печена риба във фолио - 1
Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви една рецепта, която хем е много вкусна, хем е полезна и здравословна, а е и безкрайно лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

1 кг риба (по ваш избор)

40 гр. масло

1 бр. лимон

7 скилидки чесън стар

розмарин

дафинов лист

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Направете няколко прореза в изчистената риба. Поръсете я със сол, пипер и сока от един лимон. Сложете я върху парче фолио, наредете кръгчета лимон, скилидките чесън, маслото, дафиновия лист и розмарина.

Загърнете рибата с фолиото и печете в предварително загрята фурна. Поднесете с любима салата. Ястието позволява и малко по-тежка салата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хензел

    12 1 Отговор
    Не е по ваш избор рибата с Цаца и Сафрид не става!
  • 2 Видял

    3 2 Отговор
    Аз например харесвам много сьомга почистена и филетирана-поръсена със сол и черен пипер--сурова...Седи няколко часа с пипера и солта и после си режеш филенца и лапаш-уникално мезе...Научиха ме едни японци и руснаци в Норвегия...ама у нас пуста сьомга е скъпа-та това мезе ми излиза солено...
  • 3 Здрасти

    3 4 Отговор
    Със суровата риба внимавай
    Има паразити

    Коментиран от #11, #15

  • 4 Риба ок, въпреки че не мога да готвя..!

    2 0 Отговор
    Причината се знае каква е, нямам голям стимул,,, но едно не одобрявам маслото..!

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    1 1 Отговор
    Колко време се пече горе долу,щото така увита как да разбера кога е опечена?

    Коментиран от #6

  • 6 Праиш пълна програма

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И горе долу, готова е, като долна без вълна..!
  • 7 Мили дебили

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Риба ок, въпреки че не мога да готвя..!":

    В случаи като твоя, маслото се използва за лубрикант!

    Коментиран от #8

  • 8 В случая като твоя използваш всичко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мили дебили":

    Никога да няма празно...!
  • 9 Професор по Стоманобетон

    1 1 Отговор
    Вие олигота,да сте чували колко е вредно фолиото!?!?
  • 10 Да професор Минжу

    2 1 Отговор
    Вреден, но ако стои,, храната ти,, 24 ч и не е по вреден от тебе..!
  • 11 Да си знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    Има паразити ама не в благородните риби-сьомга,форел,есетра,чига,муксун,чивича,нелма и т.н....Едно е паразити-друго е бактерии...Северните и скандинавските народи знаят много добре това.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.