Има различни варианти за приготвянето на лазаня. Днес ви предлагаме една изключително вкусна спаначена рецепта.
Необходими продукти:
1 опак. кори за лазаня
1 кг спанак
600 мл. прясно мляко
200 г извара или сирене рикота
200 г сирене
200 г кашкавал
2 стръка праз
1 морков
3 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
50 г масло
4 жълтъка
Начин на приготвяне:
Запържете брашното за около 1 минута в масло до златисто. Сипете прясното мляко и с постоянно разбъркване изчакайте сосът да се сгъсти. Накрая прибавете жълтъците и старателно разбъркайте соса.
Запържете ситно нарязания чесън до златисто в зехтин. Прибавете нарязания праз и настъргания морков. Подправете с риган. Щом зеленчуците омекнат, махнете съда от котлона.
Измийте, нарежете и бланширайте спанака. Намажете с олио дълбока правоъгълна тава и налейте един черпак от соса, за да покрие дъното.Сложете ред кори за лазаня, предварително бланширани в подсолена вряща вода, ред спанак и извара. Разпределете равномерно продуктите и отгоре натрошете сирене. Поставете втори ред кори, като леко ги притискате, за да се изравни плънката. Върху тях отново сипете ред спанак, извара и сирене. Третият ред кори залейте с останалия сос.
Печете 30 минути във фурна на 200 градуса. След това поръсете обилно с настърган кашкавал, риган и босилек. Лазанята се допича до златисто.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 qwerty
10:44 15.03.2020
4 Лорчето, ценител на хубавото...!
11:01 15.03.2020
5 боцмана
11:37 15.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.