9 Август, 2012 14:46 5 263 4

Първият човек на Луната с байпас

  • нийл армстронг-
  • луна-
  • аполо 11-
  • байпас
Първият човек на Луната с байпас - 1
Снимка: ZUMA Press

Легендарният астронавт Нийл Армстронг, първият човек стъпил на Луната, вече е с байпас и се възстановява от операцията. В неделя героят от мисията „Аполо 11“ навърши 82 години. Съпругата му съобщи, че той се чувства страхотно след операцията, наложила се след запушване на артерии.

На Армстронг принадлежат думите от спътника на Земята: „Това е една малка човешка крача и един гигантски скок за човечеството“. Кацането става на 20 юли 1969 година.

Неговите колеги вече мислят как да отпразнуват заедно 50-тата годишнина от мисията „Аполо 11“ през 2019 година. От НАСА също не спестиха суперлативи по адрес на преборилия сърдечните проблеми  Армстронг. От там го определиха като „истински американски герой“. Бившият военен пилот от Корейската война, астронавт и университетски преподавател страни от светлините на прожекторите и светската слава. През годините той рядко и спорадично е давал интервюта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишо Бакшишо

    0 0 Отговор
    Вчера си бил на луната,на други ден си в рая!:) Да е жив и здрав човека!
  • 2 Дошо

    0 0 Отговор
    Ако е бил наистина на луната, значи и Нисан ГТР дига от 0-300 за 7сек
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    Ходил е на луната колкото баба ми на марс. Всичко е долна манипулация и лъжа и китайците ще го докажат до 7-8 години.

    Коментиран от #4

  • 4 от луната

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "аз":

    Нека първо жълтите стигнат до там, защото не е толкова лесно както си го представяш. Но не бързай това да стане, защото конспиративното балонче в което злобно вярваш ще се пукне и тогава няма да има с какво да се храниш.