Last news in Fakti

25 Март, 2020 16:05 4 323 14

Рецепта за вечеря: Бяла риба с ориз

  • риба-
  • ориз-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Вкусно и нискокалорично

Рецепта за вечеря: Бяла риба с ориз - 1
Снимка: Shutterstock

Пробвайте това ястие от бяла риба, ориз и зеленчуци - невероятно вкусно и леко. Не е калорично и може да си похапвате колкото искате. Друго предимство е, че ястието може да се консумира охладено.

Необходими продукти:

400 грама филе от бяла риба

1 малка глава лук

1 ч.ч. ориз

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 целина / селари /

1 морков

1 ч.ч. консервирани домати

100 мл. олио

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в тенджера. Прибавете нарязаните на ситно лук, селари и морков, като преди това трябва да ги измиете. Пържете около минута.

Измийте чушките и ги почистете. Нарежете ги на малки парченца и ги прибавете към запръжката. Пържете още за около минута.

Измийте филето от рибата и го нарежете на кубчета. Прибавете нарязаната бяла риба към запръжката. Прибавете смлените домати и подправете със сол и черен пипер. Задушавайте още за съвсем кратко.

Изсипете запържените продукти в тава и добавете ориза. Залейте ги с водата и разбъркайте.

Изпечете ястието на 230 градуса. Когато оризът омекне, ястието е готово.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    4 4 Отговор
    Яжте си повърните.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ироничен

    5 0 Отговор
    Кой реши, че глаголът похапвам е красив, а глаголът ям - грозен.
    Значи ястието било леко, човек можел да плюска като див, ама да похапва.
    Като в реклама за кифли.
  • 5 456

    1 3 Отговор
    Интересна рецепта. Предполагам, че рибата може да се замрни и пилешко или друго крехко месце. Ще я опитаме в къщи.

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "456":

    Днес е Благовец и се яде риба!

    Коментиран от #9

  • 7 Повръщано

    3 1 Отговор
    Нещо като опит за ризото,но гарантирано с разочароващ резултат.
  • 8 Бляяяк

    2 1 Отговор
    Тая гозба ми мяза на опит на седмокласник,който тренира за прием в провинциален Тох.
  • 9 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ще яде каквото си иска, тихо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Честито Благовещение!
    „Радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените.”
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.