26 Март, 2020 17:56 9 523 24

Какво се случи с туристите на кораб, скрил се от пандемията в океана

  • круизен кораб-
  • magnifica-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • пасажери

Като по чудо лайнерът заобиколил опасните зони и на борда му няма и един заболял от коронавируса

Какво се случи с туристите на кораб, скрил се от пандемията в океана - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

В средата на март медиите по света започнаха да пишат за круизния кораб Magnifica, който реши да се самоизолира в океана.

И така, съвременният Ноев ковчег тръгна на круиз на 5 януари и след това акостира само в пристанища, където няма случаи на коронавирусна инфекция (на островите Кук, Великденския остров, Таити и Нова Зеландия).

По някакво чудо лайнерът заобиколи опасните зони и с течение на времето, когато броят на случаите с заразени в света рязко се увеличи, стана ясно, че на борда на този кораб няма болни от COVID-19, плаващи в океана.

Какво се случи с туристите на кораб, скрил се от пандемията в океана
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Също така се оказа, че хората там ще бъдат в безопасност, стига да не се приближават до места, където заразата вече се е разразила.

В същото време на борда имаше 2200 души, сред които туристи от цял свят, основно възрастни хора. В един момент капитанът на лайнера реши да остане на борда до 1 май.

И все пак основният проблем се оказаха парите. Компанията призна, че не е намерила възможни начини да продължи круиза.

Какво се случи с туристите на кораб, скрил се от пандемията в океана
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Екипажът трябваше да покани всички да кацнат в Сидни (ще им бъде изплатено обезщетение и да купят билети у дома), а останалите бяха поканени да отплават за още 20 дни в безопасност в ОАЕ и да кацнат вече в Дубай.

Пътниците са били предупредени, че ако слязат на земята в Сидни, повече няма да им бъде позволено да се върнат на борда на кораба.

От 2200 пътници 1800 останаха на борда, за да стигнат до Дубай през целия Индийски океан, а оттам вече се насочиха към дома. Ако това е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    77 24 Отговор
    Аз си искам статистиката, миналата година от януари до сега колко са починалите от грип и тази година, да ви навра паниките и страха който насаждате във, познайте къде

    Коментиран от #7, #13, #17, #19

  • 2 Селянин без колело

    42 6 Отговор
    Да взимат по една мотика и да идват на село и ние нямаме заразени. Кво ми се ошумоляват в дубай
  • 3 Мирослав

    39 1 Отговор
    Толкова изпаднаха вече псевдожурналисти като "автора" на тази статия - по-горе пише Милена Трачева, че да ни пробутват машинен превод на чужди статии. Хващат нещо от чуждо издание, мушкат го в гугъл преводач и публикуват. Срам!

    Коментиран от #8

  • 4 пульо, пульо, пульо

    56 0 Отговор
    За пръв път чувам кораб лайнер да "каца" вместо да акостира !?!? Това да не някакъв спейс шип !? Но от таз мисирка и Гугъл преводач, толкова !
  • 5 хаха

    37 0 Отговор
    явно авторът работи от "хоум офис" с гугъл транслейт: пътниците кацат от кораба на пристанището, капитанът решава да остане на кораба явно сам докато пътниците прелитат до кея....иначе се е получило забавно, спор няма
  • 6 БАТЕ НЕЦИ

    17 1 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЯ КОРАБ КАК ЛЕТИ...
  • 7 hmhmhm

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    тихо и се моли да оцелееш щото нашата здравна система я няма.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мирослав":

    `айде сега, тъй ще е при ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в държавата България.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "hmhmhm":

    Аз знам че ще умра, ама не знам кога и как
  • 12 Пича колю

    0 0 Отговор
    На този кораб Сички са How High , затова кацат и налазват . Ся тихо вий там .
  • 13 иван

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Мога да ти кажа. Само в Италия има 24 хил.починали от грип (очаквано със съпътстващи заболявания). С едно изречение-повече отколкото е убил и ще убие този грип в цял свят. Тоя грип е ясен. Ако спреш да четеш и гледаш медии ще изчезне. Въпроса който ме вълнува е, кой има сметка да блокира световната икономика. Винаги става въпрос за пари.
  • 14 АЛ КУРОПАТКИН

    4 0 Отговор
    Скоро търсих информация и от някакъв сайт на СЗО видях че за една година от усложнения от грип са загинали 670000 души за една година в целия свят. това са 55000 на месец
  • 15 Ванката

    2 1 Отговор
    Много правописни грешки , учете български език и литература ,четете книги , образовайте се , иначе ще изглеждате смешни като Бойко , когато дава интервюта за корона вируса!
  • 16 W&C

    3 1 Отговор
    Много ме кефят словосъчетания като: на лайнера, в лайнера и т.н. Абе бе голяма част от живота ми мина и продължава на един голям Лайнер!
  • 17 666

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    В Европа,всяка година от грип заболяват около 50000000 души, около 70000 умират,от тях 40% са на възраст около и над 75години. Говорим за А и В тип и усложненията предизвикани от тях!Никой не пита за тези статистики от журналята, бягат ,като дявол от тамян. Явно в ход е някакъв план!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Ех, за пръв път в живота си

    2 0 Отговор
    наистина за видях. Особено ако ги бяха държали до Май, щеше да си е яка ваканция. Пък и връщането безплатно, ехааа.
  • 19 Eistee

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    А дали си достатъчно интелигентен да вникнеш в статистиката? Защото то само с "Искам" не става. Първо: не във всяка държава като причина за смъртта се обявява COVID-19. Второ: не всeки починал от COVID-19 е бил диагностициран правилно. Трето: 70-80% от заразените го карат на крак и няма кой да ги тества за анти-тела. При тези три фактора, изпривяващи общата картина, какво точно ще ти се изясни, ако ти дадат някакви цифри?

    Коментиран от #21

  • 20 Eistee

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    50 хиляди от 50 милиона са 0,14%. Въпросните 0,14% се съдържат в 4% 29 пъти. И какъв точно план е в ход, би ли ми обяснил? Ти въобще наясно ли си какво означава една болест да е 29 пъти по-смъртоносна от друга? При това тези сметки са при функционираща здравна система. Ако разни мухльовци, които все смятат, че някой ги лъже и все им се привиждат теории на конспирацията пренебрегнат карантината, защото видите ли, те са по-умни, те ги разбират нещата, те са ОТ ТАМ... и заради немърливостта и нехигиеничността си ускорят процеса на заразяване и болните станат повече, отколкото здравната система може да обработи - тогава ще видиш 4% на куково лято - тогава ще се умира не само от COVOD-19, а и от съвсем обикновени неща, като счупен крак, язва, апандицит - просто защото няма да има достатъчно лекари, които да обслужат всички - лекарите ще бъдат преуморени, заболели или просто ще трябва като в Италия да решават - този ще живее, този - не. Има си лекарства за параноя, да знаеш. За съжаление лекарства за тарикатщина и селяндурщина още няма.
  • 21 Рошко

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Eistee":

    Аз щото не съм умен, си искам статиката бунак, защото цялата тази олелия е планирана, нещо като тренировка и дресировка, дайте статистика и после въвеждайте извънредни положения, виновни както винаги пак няма да има

    Коментиран от #23

  • 22 БАТЕ НЕЦИ

    2 0 Отговор
    КОРАБА КОГА ЩЕ ИЗЛИТА?ЧЕ КОМШИЯТА ВЕНЦИ ПОРА ИСКА ДА СЕ ПОВОЗИ,ТА ЗАТОВА.
  • 23 Хдхдхс

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Рошко":

    Ето ти статистика: https://www.worldometers.info/coronavirus/ за предилните вируси явно си чел, смятай ги. В цял свят се случва, конспирация на извънземните ли е сега?
  • 24 емо73канар

    0 0 Отговор
    До коментар 1- Рошко.
    Статистиката я има навсякъде, стига да знаеш къде да търсиш.
    За целият грипен сезон 2018-2019 в света от обикновен грип А и Б са починали около 400 000 човека. В Италия, за същият период са починали малко над 23 000 хил. човека.