Топла гъбена супа и парче хляб - вкусно и полезно. А и икономично - нужни са ви само две шепи гъби и малко зеленчуци, за да я приготвите.
Необходими продукти:
250 гр. гъби
1 глава лук
1 чушка
1 морков
1/2 ч.ч. ориз
Сол на вкус
черен пипер
червен пипер
Чубрица
За застройката:
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сложете тенджерата на котлона и на дъното налейте олио. Докато олиото се нагорещява, нарежете чушката, моркова и лукът на дребно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата, за да започнат да се пържат.
Почистете гъбите и ги нарежете. Сложете ги в тенджерата при останалите продукти. Пържете, докато зеленчуците поомекнат. Овкусете с черен пипер, червен пипер и чубрица. Добавете сол на вкус.
След няколко минути прибавете ориза и разбъркайте. Запържете за 5-6 минути и налейте вода. Разбъркайте и оставете да заври.
Варете, докато оризът е готов. Щом това стане, махнете тенджерата от котлона. Оставете да поизстине, докато правите застройката.
Разбъркайте жълтъка с една супена лъжица кисело мляко. Сложете малко от бульона на супата и разбъркайте хубаво. След това, излейте застройката в тенджерата и отново разбъркайте. Върнете тенджерата на котлона, за да заври пак.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Защо не
10:11 31.03.2020
2 пенсионер
10:13 31.03.2020
3 тортиля
Икономична супа,като бензин на бензиностанция.
10:45 31.03.2020
4 Лора
11:07 31.03.2020
5 Франкенщайн
11:47 31.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.