Oмлетите спадат към така наречените „аламинути“. И могат да бъдат приготвени в най-различни варианти. Днес ви предлагаме една рецепта със свежи зелелни подправки и чесън.
Необходими продукти:
12 яйца
2 скилидки чесън
8 стръка магданоз
10 стръка зелен лук
2 с.л. сметана
2 с.л. масло
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Чесънът, зеленият лук и магданозът се режат на ситно. Яйцата се разбиват, добавят се зелените подправки и чесънът, сметаната, солта и всичко се разбърква.
Зехтинът се загрява в тиган заедно с маслото. Щом маслото се разтопи, в тигана се излива яйчената смес.
Пържи се 5 минути на силен огън, като с шпатула се преместват към центъра сгъстяващите се парчета. Сервира се веднага в затоплени чинии.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 asd
хахахахахахахахаха!
16:15 02.04.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Меджнун
До коментар #2 от "qwerty":
ЩраусовиКоментиран от #9, #10
16:29 02.04.2020
5 Johansson
16:32 02.04.2020
6 Хамза
16:34 02.04.2020
7 Жълт
16:39 02.04.2020
8 Хахайа
17:03 02.04.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 asdf
03:04 03.04.2020
13 Този коментар е премахнат от модератор.