Last news in Fakti

3 Април, 2020 10:05 11 445 14

Рецепта на деня: Печено агнешко бутче

  • печено-
  • месо-
  • агнешко-
  • какво да сготвя

Сочно и крехко

Рецепта на деня: Печено агнешко бутче - 1
Снимка: Shutterstock

Бавно печено агнешко - сочно и крехко месо в собствен сос и овкусено с традиционни подправки.

Необходими продукти:

2 кг агнешко бутче

сол

червен пипер

черен пипер

джоджен

чубрица

хартия за печене и алуминиево фолио за завиване на месото.

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете месото. Почистете част от мазнините. Поставете месото в центъра на хартията и втрийте подправките от всички страни. Завийте го с хартията.

Откъснете два големи листа алуминиево фолио, кръстосайте ги, поставете пакета с месото в центъра и завийте плътно. Поставете завитото месо в тава без да наливате течност.

Печете 45 минути на 200 градуса, след което намалете температурата на 160 – 170 градуса и печете още 2 часа и 30 минути.

Оставете го да отпочине за 15-ина минути и отворете с помощта на ножица.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    14 3 Отговор
    Т ва пък агнешко бутче откъде го измъкнахте? Замръзнало ли беше? Или Караянчева ви го подари?!
  • 2 Гост

    10 4 Отговор
    Без течност няма ли да стане много сухо?

    Коментиран от #12

  • 3 Гошо Тъпото

    17 4 Отговор
    Вени , кво агнешко бутче , кви 5 лева.? Минал съм на вафли и чубрика, да е гладен вирусът, като мене .
  • 4 Хххаха

    13 2 Отговор
    А бе дай някаква рецепта без агнешко,само с вода и подравки няма ли някаква?

    Коментиран от #11

  • 5 Питанчо.

    3 4 Отговор
    А има ли корона вирусчета в бутчето напоследък ям само храна с корона вируси и много взе да ми харесва несядам без корона храна на масата. ХА ХА ХА.
  • 6 Съкратен поради кризата

    15 1 Отговор
    Ей развеселихте ме докато чакам на огромната опашка пред Бюрото по труда. Още преди да отвори бюрото има 50 човека. Днес май няма да мина. В тоя студ човек и здрав да е, ще се разболее.
  • 7 пенсионер

    8 0 Отговор
    малей, потекаха ми лигите, от кога го сънувам ........
  • 8 карантината се отменя

    4 0 Отговор
    Остави го още един час на 160 градуса. Аз ще взема 2 бирички на промоция и идвам.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цеко сифоня

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хххаха":

    Има - Един циганин направил таратор, ама не слагал краставица щото нямал мляко и чесън.
  • 12 Враца Баце

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    На месото нищо му няма, то е плътно завито във фолиото, ама сухата тава я пиши бегала.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Георги

    3 0 Отговор
    Който е писал статията хал хабер си няма как се прави агнешко във фурна. Бутчето ще загори още още през първите 45 мин., а след още 2часа и 30 мин комшиите ще са се обадили на тел.112. Тая работа без течност не става. Трябва си водица, плюс малко домашно вино (или бира, кой каквото предпочита).