Ароматът, вкусът и мекотата на домашния хляб са една от най-срещаните асоциации за домашен уют. Най-разпространената и позната рецепта за домашен хляб включва брашно, мая, сол и вода. Всички останали съставки са въпрос на вкус.
Необходими продукти:
1 кг брашно
25 г мая
450 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
1/2 супена лъжица сол
30 г краве масло
10 мл растително масло
Начин на приготвяне:
Маята се разтрошава в затоплен съд и се прибавя 1/2 от водата и захарта. Получава се рядка каша.
Брашното се пресява, слага се в тава и се оформя кладенче, в което се изсипва кашата. Престоява 10-15 минути.
Прибавете останалата хладка вода, сол, захар и кравето масло, и започнете да месите. Месенето продължава, докато тестото стане гладко.
След това се поставя в подходяща намаслена тава и се оставя да втаса 15-20 минути.
Невтасало тестото заема 1/2 от височината на тавата, а когато втаса я изпълва.
Пече се в умерена фурна.
Хлябът се изважда, докато е топъл, но не бива да се реже топъл! За да запазите коричката на хляба хрупкава, не го покривайте с кърпа, след като го извадите от фурната, съветва rozali.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 що ли
10:08 04.04.2020
2 Защо не
Коментиран от #14
10:10 04.04.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Браво
10:20 04.04.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 али баба
До коментар #5 от "Защо не":
Ти нали си го ял толкоз години, свикнал си,продължавай.10:43 04.04.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 обещано
10:53 04.04.2020
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 лорка
До коментар #2 от "Защо не":
Изпълзя 🤣🤣🤣11:11 04.04.2020
15 Деда ти
14:26 04.04.2020
16 Вени
19:42 04.04.2020