Солената палачинкова торта е нещо много лесно, но също така много вкусно - невероятно мезе за бира, ракия или бяло вино.
Необходими продукти:
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 щип. сода
1 щип. сол
1 с.л. масло
За пълнежа:
350 г риба тон
10 кисели краставички
5 яйца
1 опак. майонеза
1 глава айсберг
За декорация:
1 морков
5 маслини
1 яйце
Начин на приготвяне:
Разбърквате прясното мляко, яйцата, брашното, содата, солта и разтопеното масло до получаването на гладко тесто. От него правите палачинките.
Подредете ги една върху друга в плато, като между тях редувате два вида плънка - от майонеза и листа айсберг, и от смесени настъргани твърдо сварени яйца, кисели краставички и отцедена риба тон от консерва.
Последният слой на тортата трябва да е от палачинка. Тя се намазва с малко майонеза и се украсява с листа айсберг отстрани, а отгоре - с нарязани на колелца маслини, колелца сварен морков и твърдо сварено яйце. По желание към украсата се добавя и връхче пресен босилек. Тортата се оставя да престои няколко часа в хладилник.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 глоги
16:48 04.04.2020
4 ГЪДЮ
17:12 04.04.2020
5 печен хляб
18:03 04.04.2020
6 То риба тон
18:11 04.04.2020
7 Щукар
08:33 05.04.2020
8 етикет
08:35 05.04.2020