По принцип, шишчетата са специалитет за барбекю. Но днес ви предлагаме една рецепта, която е изключително подходяща за домашни условия. Стават сочни и крехки и вървят чудесно както с бира, така и с бяло вино.
Необходими продукти:
500гр пилешко филе
3 големи зелени чушки
3 глави стар лук
1 тиквичка
2 домата
сол
черен пипер
червен лют пипер
зехтин
дървени пръчици за шишчета
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на кубчета и го овкусете с подправките. Разрежете лука наполовина и го разделете на люспи. Чушката нарежете на едри правоъгълни парчета, доматите и тиквичката - на филийки с дебелина около 1см. Зеленчуците не се овкусяват предварително.
Започнете да правите шишчетата, като редувате съставките: лук, чушка, месо, тиквичка, домат. След като са готови, ги посолете леко и намажете със зехтин, тъй като пилешкото месо е сухо и няма мазнина. Готовите шишчета сложете в тавичка и печете около 35 минути на 200 градуса, като ги обръщате от време на време.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Агнешко кога ще изкарват по магазините
16:12 05.04.2020
2 Хубава рецепта
16:19 05.04.2020
3 Някой си
Вениииии :)
16:19 05.04.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 електрошок
16:28 05.04.2020
6 Е не така
Коментиран от #9
16:34 05.04.2020
7 цербер
16:39 05.04.2020
8 Емил
16:50 05.04.2020
9 Ааа що така бре пич
До коментар #6 от "Е не така":
А пиенето що го пропусна бе човек...Моя съснд ми вика така..Митре,ако Боко увеличи още карантината-от пиене ще умрем повече хора отколкото от короновиросо...Коментиран от #10
17:27 05.04.2020
10 Мярката му е майката
До коментар #9 от "Ааа що така бре пич":
Изобщо не съм го пропуснал. По нашия край плюскането включва преди всичко неумерена употреба на пиене, плюс съответното гньетене(ядье,не), така че, "плюскането " е обобщително, а чернодробните увреждания взимат повече жертви от "короната"17:48 05.04.2020
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Йозеф
21:19 05.04.2020