5 Април, 2020 16:10 9 668 13

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета на фурна

  • шиш-
  • пилешко-
  • зеленчуци-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Вкусно и здравословно

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета на фурна - 1
Снимка: Shutterstock

По принцип, шишчетата са специалитет за барбекю. Но днес ви предлагаме една рецепта, която е изключително подходяща за домашни условия. Стават сочни и крехки и вървят чудесно както с бира, така и с бяло вино.

Необходими продукти:

500гр пилешко филе
3 големи зелени чушки
3 глави стар лук
1 тиквичка
2 домата
сол
черен пипер
червен лют пипер
зехтин
дървени пръчици за шишчета

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото на кубчета и го овкусете с подправките. Разрежете лука наполовина и го разделете на люспи. Чушката нарежете на едри правоъгълни парчета, доматите и тиквичката - на филийки с дебелина около 1см. Зеленчуците не се овкусяват предварително.

Започнете да правите шишчетата, като редувате съставките: лук, чушка, месо, тиквичка, домат. След като са готови, ги посолете леко и намажете със зехтин, тъй като пилешкото месо е сухо и няма мазнина. Готовите шишчета сложете в тавичка и печете около 35 минути на 200 градуса, като ги обръщате от време на време.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агнешко кога ще изкарват по магазините

    9 2 Отговор
    или нямаме овцевъдство ?
  • 2 Хубава рецепта

    13 7 Отговор
    Ще го ядеш ако скоро не изчезне от магазините.Господ да пази кокошките от птичи грип иначе няма да има нито яйца нито будчета.
  • 3 Някой си

    8 4 Отговор
    А птичи грип де :)
    Вениииии :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 електрошок

    6 4 Отговор
    Е,Т ВА Е РЕЦЕПТА. Моята много ги завърта таквизи. Но без червен лют пипер.
  • 6 Е не така

    7 6 Отговор
    Абе, като сме под карантина го ударихте само на плюскане и е.ане! Споделете за прочетена книга или как занимавате децата ,извън битовизмите. Де що във форум вляза само кой какво готви и колко килограма е качил.

    Коментиран от #9

  • 7 цербер

    6 2 Отговор
    6-ти,много се смях,така е,както го описваш! Не само кой колко е качил,ами и как се е снимала,какви са й телесните дадености,има ли пальто от норки ,има ли си нов любовник и т.н. простотии и шантавости.
  • 8 Емил

    8 5 Отговор
    Венче, какви са тези рецепти по време на Велики пости?! Безбожница, такава!!! Коронавирусът дебне за такива грешници!
  • 9 Ааа що така бре пич

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Е не така":

    А пиенето що го пропусна бе човек...Моя съснд ми вика така..Митре,ако Боко увеличи още карантината-от пиене ще умрем повече хора отколкото от короновиросо...

    Коментиран от #10

  • 10 Мярката му е майката

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ааа що така бре пич":

    Изобщо не съм го пропуснал. По нашия край плюскането включва преди всичко неумерена употреба на пиене, плюс съответното гньетене(ядье,не), така че, "плюскането " е обобщително, а чернодробните увреждания взимат повече жертви от "короната"
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Йозеф

    5 1 Отговор
    Не се хабете, с пилешко филе стават сухи, особено на фурна. Рецептата е същата, но всяко парче филе се завива в суров бекон и тогава се ниже на клечката и се пече на скара с дървени въглища. Иначе гарантирано ще получите сухо пилешко филе.