6 Април, 2020 16:26 5 535 7

Мурсалски чай за силна имунна система

  • мурсалски чай-
  • имунитет-
  • имунна система-
  • билка-
  • полезна-
  • здраве

Билката съдържа 22 ценни елемента полезни за организма

Мурсалски чай за силна имунна система - 1
Снимка: shutterstock

В края на зимата тялото ни е изчерпало голяма част от необходимите му витамини и полезни вещества. Това състояние прави човешкия организъм по-податлив на вируси и патогени. В момента сме изправени и пред факта на световна пандемия. Именно сега е моментът да обмислим ефективна защита. За наше щастие и късмет, съществува българска билка, в която природата е проявила огромен полезен замах. Това е Мурсалският чай.

Билката Мурсалски чай съдържа 22 ценни елемента, сред които вит. С, вит. D, вит. Е, селен, цинк, йод, калий, магнезий, калций, желязо и др. Наличието на Цинк в Мурсалския чай помага за усвояването на всички останали елементи, което ни кара за пореден път да се удивим от мъдростта на природата! Макар всички тези елементи да имат различна роля и значение за тялото, те са взаимосвързани и се допълват в благоприятното действие върху общото ни състояние.

Мурсалски чай за силна имунна система

Цинкът в Мурсалския чай може да намали размножаването на вируса в носната кухина и да ограничи възпалението в дихателните пътища. Приемайки го с помощта на Мурсалския чай, няма опасност от предозиране, което би довело до проблеми.

Селенът в Мурсалския чай повишава защитните ни сили, намалява вредното действие на свободните радикали.

Витамин C, който присъства в Мурсалския чай, е „задължителна“ добавка за грипния сезон. Стотици изследвания потвърждават, че той подпомага функцията на имунните клетки и създава физическа бариера срещу патогени. Той успява да намали продължителността на грипа и да направи симптомите по-слаби.

Мурсалски чай за силна имунна система

Витамин D в Мурсалския чай е важен за много функции в тялото. Епидемиологични изследвания установяват връзката между ниските нива на витамина и риска от вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Дефицитът му може да доведе до отслабване на имунната система.

Мурсалският чай е верен помощник в облекчаването на белодробни заболявания, анемии, кашлици. Той действа благоприятно и върху нервната система. Поради спецификата на структурата на билката, обикновената отвара (чай) не гарантира, че ще приемем богатият състав. Затова се препоръчва да пием екстракт, който запазва ценните съставки и се усвоява максимално пълноценно от организма.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    1 18 Отговор
    Гнусно.
    По-добре от мухоморка.

    Коментиран от #4

  • 2 бай стамат

    5 7 Отговор
    Я го пих вместо виагра ама не ми помогна....

    Коментиран от #6

  • 3 Начи

    4 8 Отговор
    Тая трЕва има повече витамини от троянската сливова ли бе. Ай сиктир.
  • 4 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Пий си антибиотика, и гледай новини, ама гледай да не изтървеш мито една емисия, и вярвай на всички казано от тях, браво миленче, пия си го в седмицата по 3,4 пъти даже попарка си правя
  • 5 Орфей

    4 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ!
  • 6 Бай Шили

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "бай стамат":

    И я га пих ама не става
  • 7 До стамат и шиле

    3 0 Отговор
    Пийте коприва или сменете жените, ако и тва не помогне, ша ва пишем корона вирус