Салата "Никозия" е една от най-апетитните, най-питателни и определено най-вкусни салати. Във Франция, която е всъщност и нейната родина, салатата се нарича "Нисоаз", пише kulinar.bg. Тя съчетава вкусни, хрупкави пресни зеленчуци, два вида риба, които си подхождат перфектно и необичаен дресинг с червен лук, пресни зелени подправки и горчица.
Необходими продукти:
1 бр. зелена салата
150 гр. зелен боб (от консерва или суров)
1 краставица
4 домата
4 сварени картофа
4 твърдо сварени яйца
200 гр. риба тон от консерва
50 гр. риба аншоа от консерва
1 глава червен лук
маслини
За дресинга:
4-5 с.л. зехтин
1/2 с.л. ябълков оцет
1 скилидка чесън
1 ч.л. червен лук, нарязан на ситно
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. горчица
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 щипка захар
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
Начин на приготвяне:
Както при приготвянето на всяка салата, просто трябва да смесите всички продукти.
Като първо трябва да подготвите боба, ако използвате суров, трябва сварите картофите и яйцата.
Зелената салата е най-добре да накъсате, картофите, краставиците и доматите нарежете на средно големи парчета. Добавете рибата тон, аншоата, боба и разбъркайте всичко добре. Отгоре сложете яйцата, разрязани на 4.
Продуктите за дресинга, разбийте в купичка и залейте салатата. Украсете с маслините.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 УРОДИИИИИИ
15:37 09.04.2020
2 Драго
02:56 11.04.2020